ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗ

  • «Θα γίνουν προσπάθειες να αναπτύξουμε τον Πολιτισμό στην πόλη μας, μέσα από διαδικασίες που όλοι θα βάλουν το λιθαράκι τους, δηλαδή τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους, με πρώτους, για να δώσουν και το παράδειγμα, τις δημοτικές παρατάξεις»
  • «Στόχος η Δράμα να μην αργήσει να θέσει υποψηφιότητα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα»
  • «Ως εκπρόσωπος του Δήμου για τα πολιτιστικά στην Επιτροπή Ελλάδα 1821-2021, θα δώσουμε τον καλύτερο δυνατό μας εαυτό, ώστε όλη η Ελλάδα να μας γνωρίσει, άλλη μία φορά, ως μία πόλη με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά»
  • «Ευελπιστώ σε μια Ονειρούπολη που θα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και συνεννόησης με όλες τις παρατάξεις»
  • «Πρέπει να ανοίξει η συζήτηση, τι θα κάνουμε με την επιβάρυνση που υφίσταται ο κήπος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης»
  • Για το κλείσιμο της ΔΕΚΠΟΤΑ: «Όλη η Ελλάδα γελάει μαζί μας με τέτοια απόφαση!»
  • Για τη σχέση του με τον Δήμαρχο Χρ. Μαμσάκο: «Είναι προφανές ότι δεν συμφωνούμε σε όλα, αλλά συζητάμε για όλα και πάντα βρίσκουμε τη χρυσή τομή, διότι η Δράμα πρέπει να προχωρήσει μπροστά»
  • Για την παράταξη «Δράμα Πρωταγωνίστρια»: «Αποδείξαμε πως στην πολιτική εάν θέλεις μπορείς να γίνεις αποτελεσματικός»
  • Για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές: «Φυσικά και θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος»

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εργασία… συν» παραχώρησε ο νέος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας κ. Λευτέρης Καλλινικίδης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα από την 1η Απριλίου. Ο κ. Καλλινικίδης μιλάει για τον Πολιτισμό και για τις σκέψεις του για αυτόν σε τοπικό επίπεδο ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος, αλλά και για τη ΔΕΚΠΟΤΑ, η οποία οδηγείται σε λύση και εκκαθάριση. Παράλληλα, ο κ. Καλλινικίδης αναφέρεται στις σχέσεις του με τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, στην παράταξή του «Δράμα Πρωταγωνίστρια» και στα σχέδιά του για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

Κύριε Καλλινικίδη, σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Αρχικά συγχαρητήρια για τη θέση σας ως Αντιδήμαρχος και καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα. Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις για τον Πολιτισμό στο Δήμο Δράμας; Μιας και πρόκειται για την πρώτη σας έντυπη συνέντευξη μετά την ανάληψη αυτής της θέσης, θα ήθελα εν είδη προγραμματικών δηλώσεων να μου αναφέρετε τη στόχευσή σας.

Σας ευχαριστώ κατ’ αρχάς για την ευκαιρία να επικοινωνήσω μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας με τους Δραμινούς και να αναφερθώ σε αυτά που οφείλουμε να κάνουμε για τη Δράμα, για την ιστορία της και για τους ανθρώπους της.

Η Δράμα, είναι μια φιλήσυχη πόλη, με πολλούς πνευματικούς ανθρώπους, καλλιτέχνες και γενικά η Δράμα έχει πολλούς που διψούν για δράσεις πολιτισμού ή ενδιαφέρονται γι’ αυτόν. Η φιλοσοφία μου λοιπόν ξεκινά αρχικά από τη λογική της ενότητας όλων των Δραμινών, δημοτικών παρατάξεων κλπ., διότι ο Πολιτισμός ενώνει.

Με την προσδοκία αυτή, θα επιδιώξουμε να προγραμματίσουμε όλοι μαζί άμεσα την Ονειρούπολη του 2021-2022. Να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία του Κέντρου Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης». Να στηρίξουμε τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων και βεβαίως να οργανώσουμε και να βελτιώσουμε εκδηλώσεις όπως τα Ελευθέρια, το Summer Camp Πολιτισμού για παιδιά, το Dramaica, το Διεθνές πολυμορφικό Φεστιβάλ, κ.ά. Ειδικά δε για τις δύο τελευταίες δράσεις, θα αναπτύξουμε συνεργασία με κάποιους καθηγητές Πανεπιστημίου για να πετύχουμε αυτό το πολιτιστικό μας προϊόν να προσελκύσει επισκέπτες και από αλλού. Ως εκπρόσωπος του Δήμου για τα πολιτιστικά στην Επιτροπή Ελλάδα 1821-2021, θα δώσουμε τον καλύτερο δυνατό μας εαυτό, ώστε όλη η Ελλάδα να μας γνωρίσει, άλλη μία φορά, ως μία πόλη με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Τέλος, στόχος μας είναι, σε συνεννόηση με τις αντιπολιτεύσεις, να επαναλειτουργήσει το Ενυδρείο Μυλοποτάμου.

 

Στην πρώτη σας δήλωσή σας ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού σταθήκατε στο διάλογο, στη συνεννόηση και στη συνεργασία. Είναι τελικά αυτά εύκολα να επιτευχθούν;

Όπως είπα και στη προηγούμενη ερώτησή σας, θα γίνουν προσπάθειες να δούμε και να αναπτύξουμε τον Πολιτισμό στην πόλη μας, μέσα από διαδικασίες που όλοι θα βάλουν το λιθαράκι τους, δηλαδή τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους, με πρώτους, για να δώσουν και το παράδειγμα, τις δημοτικές παρατάξεις. Ανοίξαμε ήδη διάλογο προς την κατεύθυνση αυτή και ευελπιστούμε σε αυτή τη συνεργασία, την οποία προσωπικά θεωρώ απαραίτητη, διότι ο Πολιτισμός μας αφορά όλους και από τα αποτελέσματα βγαίνει πάντα κερδισμένη μια κοινωνία. Στόχος η Δράμα να μην αργήσει να θέσει υποψηφιότητα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Νομίζω ότι το αξίζουμε.

Επανέρχομαι στο ερώτημα για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Κατά τη διάρκεια εξέλιξης της υπόθεσης της ΔΕΚΠΟΤΑ, στην οποία θα αναφερθούμε και στη συνέχεια, φάνηκε, διορθώστε με αν κάνω λάθος, ότι από μέρος της αντιπολίτευσης υπήρχε προσωπικό πρόβλημα μαζί σας… Ενδεχομένως μάλιστα αν ήταν άλλος στη θέση του Προέδρου, ίσως η εξέλιξη να ήταν διαφορετική… Πόσο εύκολη, λοιπόν, θα είναι η συνεργασία από αυτή τη νέα θέση, καθώς αποδείχτηκε ότι στο παλιό σας πόστο, για να το πω λαϊκά, οι αντιπολιτεύσεις ήταν ξεκάθαρα απέναντι;

Όλοι κρινόμαστε. Πράγματι, εδώ και 19 μήνες δέχομαι ανελέητο πόλεμο, με στείρα τακτική αντιπολίτευσης, κούφια λόγια του επιπέδου «ρίχνω λάσπη στον ανεμιστήρα κάτι θα μείνει», με μεγάλες μειώσεις στον προϋπολογισμό της ΔΕΚΠΟΤΑ, με συκοφαντίες και ψέματα και άλλα πολλά.

Ωστόσο, καταφέραμε να μείνουμε όρθιοι και να παράξουμε μεγάλο έργο, μεταξύ των οποίων ήταν και η διευθέτηση και πληρωμή παλαιών οφειλών της επιχείρησης. Για παράδειγμα θα σας πω, πως μέσα στο 2020, στη πολύ δύσκολη αυτή χρονιά, η ΔΕΚΠΟΤΑ διέθεσε στην αγορά 600.000 από παλιές οφειλές και 400.000 από τις τρέχουσες. Δηλαδή 1.000.000 ευρώ έπεσαν στην αγορά της Δράμας, με τη δουλειά μας.

Και για να λέμε την αλήθεια, όλα τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης για τη λύση της ΔΕΚΠΟΤΑ, δεν ευσταθούν, είναι τουλάχιστον αστεία να λέγονται, όταν μάλιστα αποδείξαμε πως το στραβό μπορεί να διορθωθεί. Αλλά, τα προσπερνάμε τώρα όλα αυτά, κάνουμε την υπέρβαση και κοιτάζουμε μπροστά. Πάντως κρατήστε αυτό, ότι μέσα από αυτόν τον πόλεμο κέρδισα πολλούς ανθρώπους, που με γνώρισαν και αξιολόγησαν τη διοίκησή μου.

 

Για να κλείσουμε το θέμα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, θα είστε υπεύθυνος και για τη διοργάνωση της Ονειρούπολης; Ερωτώ γιατί υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από πλευράς αντιπολιτεύσεων όταν η ΔΕΚΠΟΤΑ επί των ημερών σας ήταν υπεύθυνη για την εκδήλωση και μάλιστα η περσινή διοργάνωση πέρασε στην ευθύνη του Δήμου.

Ναι, θα είναι μέσα στις αρμοδιότητες μου. Κοιτάξτε, πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως η Ονειρούπολη είναι μια υπόθεση που πρέπει να μας βρίσκει ενωμένους, διότι απλά μας αφορά όλους. Όσοι δίνουν το παράδειγμα των Τρικάλων, κρατούν από εκεί, ό,τι τους βολεύει. Δεν κρατούν για παράδειγμα, πως στα Τρίκαλα, ούτε δημοσίευση, ούτε ανάρτηση αρνητική δέχονται από κανέναν Τρικαλινό. Δεν την ακουμπούν. Εδώ, επιτρέπουμε, παρακμιακούς να βρίζουν συνέχεια, να καταγγέλλουν συνέχεια και να προσφεύγουν στην εισαγγελία για διάφορα θέματα που αφορούν την Ονειρούπολη και ενώ κάθε χρόνο δικαιώνεται ο Δήμος, αυτοί να συνεχίζουν. Στα Τρίκαλα αυτός ή αυτοί δεν θα τολμούσαν να κυκλοφορήσουν στη πόλη. Εδώ τους αγκαλιάζουμε κιόλας. Και αυτό είναι προφανές ότι είναι ζημιά για τη πόλη και καμία προσωπική απώλεια για κανέναν υπεύθυνο της οργάνωσης. Οι τυχόν διαφορές και αντιλήψεις πρέπει να συζητούνται σε κλειστές πόρτες, ακριβώς για να μην θιχθεί ποτέ το κύρος της μεγαλύτερης Χριστουγεννιάτικης δράσης που γίνεται στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις, είναι απόρροια της εμμονής που είχαν οι αντιπολιτεύσεις προς το πρόσωπό μου, δεδομένου πως έκανα πράξη, αυτό που οι Δραμινοί ζητούν από εμάς τους αιρετούς διακαώς. ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Και αυτό είναι απόρροια της συνέπειάς μας, αφού ήταν προεκλογική δέσμευση η συνεργασία. Θυμηθείτε το φυλλάδιο μας. Αυτό ενόχλησε, διότι χάλασε τη σούπα. Επίσης, αποδείξαμε ότι δουλεύουμε σκληρά και πολλές ώρες. Φέραμε αποτελέσματα και λύσαμε προβλήματα. Αν η δική μας δουλειά, ανέδειξε την ανυπαρξία άλλων και ενοχλήθηκαν από αυτό, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Εμείς διοικήσαμε σωστά και κυρίως αποτελεσματικά. Το γεγονός, ότι πλέον για την αγορά της Δράμας, η ΔΕΚΠΟΤΑ δεν είναι ο μπαταχτσής, αλλά πληρώνει μέχρι και την ίδια μέρα, ενοχλεί, διότι αυτό πάει κόντρα σε όλα τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η αντιπολίτευση για τη λύση.

Φέτος λοιπόν, ευελπιστώ σε μία Ονειρούπολη που θα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και συνεννόησης με όλες τις παρατάξεις. Και επίσης πρέπει να ανοίξει η συζήτηση, τι θα κάνουμε με την επιβάρυνση που υφίσταται ο κήπος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής, ώστε όλα να είναι ξεκάθαρα και πάνω στο τραπέζι. Μάλιστα θα προτείνω οργανωτική επιτροπή, με μέλη από τις παρατάξεις.

 

Η ΔΕΚΠΟΤΑ έχει περάσει πλέον στην ιστορία. Σε εσάς προσωπικά τι αφήνει η ενασχόλησή σας από τη θέση του Προέδρου της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης;

Κατ’ αρχάς μου έδωσε άλλη μια εμπειρία διοίκησης. Ήταν πρόκληση για μένα, όταν όλοι μιλούσαν για πυρηνική βόμβα και εγώ πρότεινα να την αναλάβω. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Αλλάξαμε το κλίμα, καταφέραμε πολλά και για να λέμε την αλήθεια, παρέλαβα μια βιώσιμη επιχείρηση και παρέμεινε βιώσιμη, για να καταρριφθεί άλλο ένα επιχείρημα των αντιπολιτεύσεων για τη λύση. Δηλαδή κλείσανε μια βιώσιμη επιχείρηση!

Ως γνωστόν, καταψηφίσατε την απόφαση για λύση και εκκαθάριση, αναφέροντας πολλές φορές τους λόγους. Θεωρείτε όμως πως αν κάτι γινόταν διαφορετικό από πλευρά σας, ενδεχομένως να μην υπήρχε αυτή η κατάληξη;

Η απόφαση των αντιπολιτεύσεων ήταν δεδομένη, δεν θα άλλαζε. Ειδικά μετά την απόφαση να αναλάβω εγώ τα ηνία της ΔΕΚΠΟΤΑ. Φυσικό και επόμενο είναι να μην βάλω εγώ την υπογραφή μου σε ένα πολιτικό έγκλημα, το οποίο θα αποδειχθεί ότι ήταν ό,τι χειρότερο για την κοινωνία της Δράμας.

Μη ξεχνάτε, πως η συντριπτική πλειοψηφία των Δραμινών και ειδικά των πνευματικών ανθρώπων και όσων ασχολούνται με τον Πολιτισμό στη Δράμα, δεν ήταν, ούτε και είναι σύμφωνοι με την λύση. Αντιθέτως είναι πολύ θυμωμένοι και θα δείτε πως αυτό οι αντιπολιτεύσεις θα το πληρώσουν στις επόμενες εκλογές, διότι δεν θα ξεχαστεί τόσο εύκολα το θέμα αυτό.

Άλλωστε περιμένουμε πολλά προβλήματα τώρα στη διαχείριση του πολιτισμού μέσα από τον Δήμο, λόγω γραφειοκρατικής γάγγραινας, που θα είναι σε βάρος της ίδιας μας της κοινωνίας, όταν δεν θα μπορούμε να παράξουμε πολιτισμό, όπως θα έπρεπε, την ίδια ώρα που σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος, οι Δήμοι χρηματοδοτούν τον πολιτισμό με πολλά λεφτά και καλά κάνουν.

 

Ολοκληρώνοντας το κομμάτι ΔΕΚΠΟΤΑ, θα ήθελα να μου πείτε αν η υπόθεση έχει κλείσει. Σε τι φάση είναι οι διαδικασίες; Και κάτι μακροπρόθεσμο. Πιστεύετε πως με έναν άλλο συσχετισμό δυνάμεων, μπορεί να υπάρξει μια αντίστοιχη δημοτική επιχείρηση στο μέλλον; Είναι αυτό εφικτό πρακτικά;

Η ΔΕΚΠΟΤΑ ουσιαστικά θα λυθεί όταν η απόφαση δημοσιευτεί στο Φ.Ε.Κ. Μετά από αυτό, θα περιμένω να παραδώσω στους εκκαθαριστές που έχει ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Εννοείται πως θα δημιουργήσουμε στην επόμενη θητεία νέο Ν.Π.Ι.Δ., διότι είναι παραγωγικό εργαλείο γρήγορης και αποτελεσματικής διοίκησης. Μη ξεχνάτε πως όλη η Ελλάδα γελάει μαζί μας με τέτοια απόφαση! Άλλοι ανοίγουν κοινωφελείς επιχειρήσεις, άλλοι τις αξιοποιούν και εμείς την κλείσαμε με στείρα λογική, δεδομένου πως δεν είχαμε αντιπρόταση. Δηλαδή κλείνουμε έναν φάρο Πολιτισμού για να δημιουργήσουμε έναν άλλο καλύτερο.

 

Ας αλλάξουμε θεματολογία. Οι σχέσεις με τον Δήμαρχο κ. Μαμσάκο πώς είναι; Έχετε μετανιώσει για την απόφαση να συνεργαστείτε μαζί του;

Σε αυτόν τον ενάμιση χρόνο της συκοφαντίας στο πρόσωπό μου, γράφτηκαν και πολλά fake news που λέγονται και σήμερα. Η ίση μεταχείριση του Δημάρχου προς το πρόσωπό μου, ως αρχηγός με αρχηγό παράταξης, υπήρξε πάντα, γεγονός που δείχνει τον σεβασμό στη προγραμματική μας συμφωνία. Ούτε ενεπλάκη ποτέ στα πόδια μου. Όμως είναι ο εκλεγμένος Δήμαρχος και αυτό το σέβομαι, διότι αλλιώς θα ήμουν αντίθετος με τα όσα υπηρετώ και πρεσβεύω. Ποιος είναι αυτός, που έβαλε στον προεκλογικό διάλογο τον όρο, πολιτικός πολιτισμός; Η παράταξη «Δράμα Πρωταγωνίστρια». Είναι προφανές ότι δεν συμφωνούμε σε όλα, αλλά συζητάμε για όλα και πάντα βρίσκουμε τη χρυσή τομή, διότι η Δράμα πρέπει να προχωρήσει μπροστά. Σκεφθήκατε ποτέ, εάν ήμουν και εγώ απέναντι στον εκλεγμένο Δήμαρχο, όλοι εναντίον ενός, αυτό θα βοηθούσε τη Δράμα; Αυτό θα συνέβαλλε σε κάτι θετικό; Ποιος θα πλήρωνε το τίμημα ότι στη Δράμα, δεν αφήνουμε τον Δήμαρχο να κάνει τίποτα, απλά για λόγους στείρας αντιπολίτευσης; Ό,τι ακριβώς κάνει η σημερινή αντιπολίτευση, προκειμένω να αναδειχθεί μέσα από τις στάχτες. Δεν μπορώ να επιτρέψω κάτι τέτοιο. Η εκλογή μου, σήμανε την υποχρέωσή μου απέναντι σε όσους με ψήφισαν, ότι πρέπει να εργαστώ για αυτόν εδώ τον τόπο. Συνεπώς, η δική μου συνεργασία μπορεί ακόμη να γίνει πρότυπο προς μίμηση σε κάθε καθαρό και έντιμο μυαλό που θέλει να βοηθήσει μια διοίκηση να πάει μπροστά η πόλη. Αν με ένοιαζε μόνο η καρέκλα μου, δεν θα είχα συνεργαστεί. Συνεπώς νιώθω περήφανος για αυτή τη συνεργασία.

 

Πολλές φορές στέκεστε, και εσείς και άλλα στελέχη, στην αυτονομία της παράταξης «Δράμα Πρωταγωνίστρια» και στο γεγονός ότι αυτή συνεχίζει να υπάρχει. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί επιμένετε να τονίζετε αυτή την ανεξαρτησία;

Αυτό το θέμα είναι άλλη μία απόδειξη των πολλών ψεμάτων που ακούστηκαν από πολλά χείλη επισήμων, πως με τη σύμπραξη δεν υφιστάμεθα πλέον. Ίσως έτσι να τους βολεύει, διότι η «Δράμα Πρωταγωνίστρια» έχει ανοδική πορεία και αυτό το γνωρίζουν. Θέλουν να μας καταργήσουν διότι αποδείξαμε πως στην πολιτική εάν θέλεις μπορείς να γίνεις αποτελεσματικός. Είμαστε μία νόμιμη εκλεγμένη παράταξη και αυτό μόνο με πραξικόπημα μπορεί να αλλάξει. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους και ας το πάρουν απόφαση. Εμείς δεν είμαστε πια η παράταξη του 6,7%, αλλά πολύ μεγαλύτερη και ας κάνουν υπομονή μέχρι τις επόμενες εκλογές. Τώρα, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο νόμος λέει πως λογιζόμαστε ως μία παράταξη, η παράταξη του Δημάρχου. Αυτό λέει ο νόμος και όχι ως μία παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα». Φτάνει πια αυτό το παιχνίδι με τη νοημοσύνη μας.

 

Κύριε Καλλινικίδη, θα ήθελα να σας θέσω το ερώτημα ευθέως. Θα είστε υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές; Ξέρετε είναι στα σκαριά και ένας νέος εκλογικός νόμος, ο οποίος ουδόλως ευνοεί τις μικρότερες σε ποσοστά παρατάξεις. Έχει επηρεάσει αυτό το γεγονός τις σκέψεις σας;

Φυσικά και θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος. Φυσικά και έρχεται ένας νέος εκλογικός νόμος. Φυσικά και είμαστε έτοιμοι. Θα μελετήσουμε το νέο εκλογικό νόμο και θα τα βάλουμε όλα κάτω, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της κοινωνίας και όχι το προσωπικό μας. Μην εκπλαγείτε εάν δείτε πολλές αλλαγές στον πολιτικό χάρτη της πόλης και τουλάχιστον μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως εμείς, δηλαδή η «Δράμα Πρωταγωνίστρια» έχει το κλειδί του πρωταγωνιστή των επόμενων εκλογών.

 

Κλείνοντας αυτή τη συνέντευξη σας ας γυρίσουμε από εκεί που ξεκινήσαμε, από τον Πολιτισμό. Ο κορωνοϊός τον έχει πλήξει σαφώς, καθώς επίσης και τους εκφραστές του. Η μετά Covid εποχή, η οποία όλοι μας ελπίζουμε να έρθει σύντομα, τι χαρακτηριστικά πιστεύετε θα έχει στον τομέα του πολιτισμού; Από την κοινωνική αποστασιοποίηση θα επανέλθουμε άμεσα π.χ. στις εκδηλώσεις με φυσική παρουσία;

Θεωρώ πως ο Πολιτισμός φέτος θα βάλει μπροστά τις μηχανές. Προφανώς με κάποια μέτρα, αλλά πάντως θα προχωρήσουμε. Από τα τέλη Ιουνίου θα ζήσουμε στη Δράμα ένα καλοκαίρι δράσεων και εκδηλώσεων. Θα υπάρξει συνεργασία με τις αντιπολιτεύσεις, ώστε φέτος το καλοκαίρι οι Δραμινοί να χαρούν, να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάσουν και να τραφούν πνευματικά όσο περισσότερο γίνεται. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και μένουμε πάντοτε πληροφορημένοι από τα διάφορα κέντρα ενημέρωσης. Και επειδή ακριβώς κλείνει αυτή η συνέντευξη, σας ευχαριστώ και πάλι και να τονίσω, πως οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για όλους όσοι έχουν τη διάθεση να προσφέρουν και να συμβάλλουν με τις ιδέες τους στην παραγωγή Πολιτισμού στη πόλη μας.

Τέλος, μέσα από το τρίπτυχο: Ικανότητα διαχείρισης ανθρώπων, διαχείρισης κρίσεων και σωστής αξιοποίησης ευκαιριών δημιουργήσαμε έργο και προβάλλοντας το εμείς και όχι το εγώ επιβεβαιώσαμε το αξίωμα, το οποίο όλοι μας γνωρίζουμε, ότι ο κόσμος θα ήταν ιδανικός εάν οι σκέψεις μας επικρατούσαν των πράξεών μας, και οι στόχοι που αξίζουν κατακτιούνται, όχι σε βάρος των άλλων αλλά με την βοήθειά τους.

Χθες – Σήμερα – Αύριο, οι πολλαπλασιαστές της κοινής γνώμης του έργου μας, ήταν και θα είναι η Δραμινή Κοινωνία.

 

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και πάλι καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα.

Κι εγώ σας ευχαριστώ. Θέλω, κλείνοντας, να ευχαριστήσω θερμά τους υπαλλήλους, συνεργάτες μου, στη ΔΕΚΠΟΤΑ, για τη διαδρομή που διανύσαμε μαζί.