Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η διασπορά του κορωνοϊού στη Δράμα, καθώς για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας ο αριθμός των κρουσμάτων σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας είναι διψήφιος, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, ενώ και στο σύνολο της χώρας τα 935 κρούσματα αποτελούν ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, με βάση την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, οι ασθενείς με Covid-19 στην Π.Ε. Δράμας μέσα σε ένα 24ωρο έφτασαν στους 14. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί και ο αριθμός των 6 χθεσινών κρουσμάτων, ο προβληματισμός για το τι μπορεί να συμβεί τις επόμενες ημέρες στη Δράμα είναι εύλογος.

Προς το παρόν η Π.Ε. Δράμας είναι χρώματος πράσινου στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, όμως αν η αύξηση συνεχιστεί σε καθημερινό επίπεδο, εκτιμάται ότι εντός των επόμενων ημερών θα οδηγήσει σε αλλαγή χρώματος και επιπέδου, με εφαρμογή και των αντίστοιχων μέτρων.

Περισσότερο από κάθε προηγούμενη στιγμή, η πιστή εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων σε τοπικό επίπεδο κρίνεται απαραίτητη από όλους, έτσι ώστε να διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Βέβαια όπως έχει επισημανθεί από πλήθος επιστημόνων η σημερινή εικόνα των κρουσμάτων αντανακλά την κατάσταση που επικρατούσε προ 10-14 ημερών.

 

 

Κλειστά ειδικά σχολεία λόγω Covid-19

 

Εντωμεταξύ από χθες, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, στην ενότητα όπου παρέχονται πληροφορίες σχετικά με την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, περιλαμβάνονται το Ειδικό Νηπιαγωγείο Δράμας και το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δράμας, τα οποία έχουν αναστολή λειτουργίας μέχρι τις 5 Νοεμβρίου. Επίσης στη λίστα των σχολείων που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους περιλαμβάνεται και το 2ο Νηπιαγωγείο Καλαμπακίου (έως την 1η Νοεμβρίου).