Επιστολή ανεξαρτητοποίησης κατέθεσε η Σύμβουλος της Κοινότητας Δράμας κ. Χαρίκλεια Γρηγορίου, η οποία στις εκλογές του 2019 είχε εκλεγεί με την παράταξη «Πόλη και Ζωή».

Αν και η δήλωση ανεξαρτητοποίησης κατατέθηκε στο πρωτόκολλο του Δήμου Δράμας την 1η Φεβρουαρίου (λαμβάνοντας αριθμό πρωτοκόλλου 4190) και από τότε έχουν περάσει δύο και πλέον εβδομάδες, εντούτοις μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση προς το Συμβούλιο της Κοινότητας Δράμας, μέλος του οποίου είναι η κ. Γρηγορίου. Ενδεχομένως αυτό να συμβεί σε επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας, όπου και τα μέλη θα ενημερωθούν για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Πάντως, αν και η δήλωση ανεξαρτητοποίησης κοινοποιείται και στον επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Ζωή», ούτε η συγκεκριμένη παράταξη έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση για το θέμα που αφορά ένα πρώην πλέον μέλος της.

 

Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης της Χ. Γρηγορίου

 

Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης της κ. Χαρίκλειας Γρηγορίου έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα σας δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από την Δημοτική παράταξη «Πόλη και Ζωή» για προσωπικούς λόγους. Από σήμερα και μέχρι τη λήξη της θητείας μου θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου, ως ανεξάρτητη Σύμβουλος Κοινότητας Δράμας.

Σας αναφέρω ότι παραμένω στη διάθεση των συνδημοτών μου και μέριμνα μου θα είναι η συνεχιζόμενη προσφορά μου στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

– κ. Κυριάκο Χαρακίδη Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης « Πόλη και Ζωή»

– κ. Ευανθία Αθανασιάδου Πρόεδρο Κοινότητας Δράμας

Με τιμή,

Χαρίκλεια Γρηγορίου

Σύμβουλος Κοινότητας Δράμα

 

Το πολιτικό μέλλον της Χ. Γρηγορίου

 

Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης της κ. Χαρίκλειας Γρηγορίου δεν αποκλείεται να συνδέεται με ενδεχόμενη υποψηφιότητά της με κάποια άλλη δημοτική παράταξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εκλεγμένο μέλος της Κοινότητας Δράμας βρίσκεται κοντά στην παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη φημολογία, τότε η κ. Γρηγορίου θα γίνει το τρίτο αιρετό πρόσωπο από το Δημοτικό Συμβούλιο ή το Συμβούλιο της Κοινότητας Δράμας, που θα συμπαραταχθεί στον αγώνα του κ. Παπαδόπουλου για την επανεκκίνηση της Δράμας. Είχαν προηγηθεί ο κ. Γιώργος Μουχτάρης, Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη «Project για τη Δράμα», καθώς και ο κ. Ηλίας Ευθυμιάδης, Σύμβουλος της Κοινότητας Δράμας, ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη «Δράμα Πρωταγωνίστρια». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ευθυμιάδης δεν έχει ανεξαρτητοποιηθεί, καθώς η παράταξή του δεν θα συμμετέχει στις επόμενες εκλογές.

Πάντως, η συμπόρευση τριών ήδη εκλεγμένων, προερχόμενων από τρεις διαφορετικές παρατάξεις, με την «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» μόνο απαρατήρητη δεν περνά, καθώς εκτιμάται πως αποτελεί σαφές δείγμα της δυναμικής που έχει αναπτύξει εδώ και καιρό ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος και τα μέλη της ομάδας του. Μάλιστα, αν συνυπολογισθούν και οι δεκάδες εκλεγμένοι ή υποψήφιοι στις προηγούμενες εκλογές στις Κοινότητες του Δήμου, οι οποίοι έχουν ανακοινωθεί από την παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» και προέρχονται είτε από τη Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου είτε από παρατάξεις της σημερινής αντιπολίτευσης του Δήμου, τότε εύλογα προκύπτει το συμπέρασμα πως η παράταξη του κ. Παπαδόπουλου αποτελεί συνδετικό κρίκο δημιουργικών δυνάμεων από κάθε πλευρά του τοπικού πολιτικού σκηνικού.

Δεν αποκλείεται δε να προσχωρήσουν στην παράταξη του κ. Παπαδόπουλου και κορυφαία αυτοδιοικητικά στελέχη και από την παράταξη του κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, κάτι που αν συμβεί θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον ενδιαφέρον των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτώβρη.