ΝΕΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης κατέθεσε την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 ο μέχρι πρότινος Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας στο Δήμο Δράμας κ. Αναστάσιος Βασιλειάδης.

Στη δήλωσή του ο κ. Βασιλειάδης αναφέρει: «Η ενασχόλησή μου με τα κοινά είχε έναν και μοναδικό στόχο: Να συμβάλλων και εγώ ώστε η Δράμα να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση και να γίνει μια αναπτυσσόμενη πόλη. Δυστυχώς οι επιλογές και ο τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων του Δήμου Δράμας, από τη σημερινή Δημοτική Αρχή και μετά από 4,5 ολόκληρα χρόνια ερασιτεχνικών επιλογών, πήγαν την πόλη μας ακόμη πιο χαμηλά, ακόμη πιο πίσω. Χάσαμε πολύ χρόνο. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη δυνατότητας αντιμετώπισης των σοβαρών υποθέσεων και ανάληψης ευθυνών. Ακόμη και σε απλά ζητήματα της καθημερινότητας υπάρχει ο φόβος ανάληψης ευθύνης αλλά και αποτελεσματικότητας. Και αυτός σας το δηλώνω μετά λόγου γνώσεως διότι υπηρέτησα τη Δράμα ως Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού για 2 χρόνια και Αντιδήμαρχος για ένα έτος. Γνωρίζω εκ των έσω τον τρόπο λειτουργίας της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Δεν είναι τυχαίο πως η Δράμα είναι ουραγός πόλη σε μια φτωχή περιφέρεια της Ελλάδας. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με θέληση για προσφορά και αγάπη για τον τόπο μου γιατί θέλω να γραφτεί και το δικό μου όνομα στην ιστορία της Δράμας όταν θα την κατατάσσει πρώτη αναπτυσσόμενη πόλη της Ελλάδος. Έτσι λοιπόν, σας δηλώνω σήμερα, πως θα συνεχίσω ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος. Θα υπηρετήσω τη θέση αυτή που μου έδωσαν οι Δραμινοί το 2014, ασκώντας τα καθήκοντά μου έξω από τις όποιες αγκυλώσεις και δεσμεύσεις που θα είχα μέσα στη δημοτική παράταξη που πίστεψα κάποτε, όμως πρόδωσε τα όνειρά μου και φάνηκε κατώτερη των προσδοκιών μας. Παρακαλώ κύριε Πρόεδρε να τηρηθούν τα προβλεπόμενα από το νόμο και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει γνωστό στην ολομέλεια».

Η συγκεκριμένη ανεξαρτητοποίηση είναι η τρίτη για την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα», η οποία ασκεί Διοίκηση στο Δήμο Δράμας, καθώς είχαν προηγηθεί οι κ.κ. Νίκος Ηλιάδης και Σταμάτης Ρεμόντης. Την ίδια επιλογή ουσιαστικά έχει προαναγγείλει ότι θα ακολουθήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και ο εκλεγμένος με την πλειοψηφία Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανέστης Τερζής, ο οποίος θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας στις προσεχείς εκλογές. Πάντως, μέχρι στιγμής οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στο Δήμο Δράμας ανέρχονται στους 4 (αποτελώντας άτυπα την τρίτη δύναμη εντός Συμβουλίου), καθώς πλην των 3 που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή, έχει ανεξαρτητοποιηθεί και ο κ. Λευτέρης Χρυσοχοΐδης από την παράταξη «πόλη+ζωή».

Η Δημοτική Αρχή του Δημάρχου κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου στις εκλογές του 2014 είχε εκλέξει 20 Δημοτικούς Συμβούλους σε σύνολο 33. Πλέον, μετά τις 3 αποχωρήσεις αριθμεί 17 μέλη, ενώ η διαφαινόμενη ανεξαρτητοποίηση του κ. Τερζή θα τους μειώσει στους 16, αριθμό μικρότερο από το 1/2 του συνόλου. Ζήτημα «δεδηλωμένης» (όπως συμβαίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή) σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν τίθεται. Χαρακτηριστικό, άλλωστε, σε τοπικό επίπεδο είναι το παράδειγμα του Δήμου Δοξάτου, όπου η Δημοτική Αρχή του εν λόγω Δήμου κατά την τρέχουσα θητεία, εδώ και πάρα πολύ καιρό, δεν ελέγχει την πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Βέβαια, σε επίπεδο πολιτικών εντυπώσεων είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθεί από παρατάξεις της αντιπολίτευσης ή και ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στις προσεχείς εκλογές το επιχείρημα ότι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δράμας δεν έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όσον αφορά το πρακτικό επίπεδο, το ενδεχόμενο καταψήφισης θέματος ή θεμάτων σε ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκτιμάται ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί λόγω ανεξαρτητοποιήσεων, καθώς αφενός σε όλες τις συνεδριάσεις υπάρχουν απουσίες μελών του σώματος, τόσο από τη συμπολίτευση όσο και από την αντιπολίτευση (και αν συμβεί καταψήφιση πιο πιθανό είναι να συμβεί λόγω απουσιών), ενώ αφετέρου η παράταξη «Νέα Εποχή – Νέα Δράμα», εδώ και αρκετό καιρό, σχεδόν σε όλες τις ψηφοφορίες συντάσσεται με τη Δημοτική Αρχή. Άλλωστε, ήδη, ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Νέας Εποχής – Νέας Δράμας» κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης έχει ανακοινωθεί ότι θα συμμετάσχει στις προσεχείς εκλογές με το συνδυασμό της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα» του κ. Μαμσάκου.