Απάντηση στο περιεχόμενο ανακοίνωσης του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας δίνεται με τη σημερινή ανακοίνωση του Συλλόγου Γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας. Οι Γιατροί του Νοσοκομείου, αυτοί δηλαδή που από την αρχή της πανδημίας και πολύ περισσότερο μέσα στον μαύρο Νοέμβρη για την Π.Ε. Δράμας καταβάλουν ηρωικές και υπεράνθρωπες προσπάθειες, διακινδυνεύοντας ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, για να περιθάλψουν εκατοντάδες Δραμινούς πολίτες, αφιερώνουν ένα μικρό μέρος της ανακοίνωσης για να απαντήσουν σε όσα τέθηκαν στο δημόσιο διάλογο από πλευράς του Ιατρικού Συλλόγου. Άλλωστε, στην αρχή της ανακοίνωσής τους, οι Γιατροί του Νοσοκομείου κάνουν την εξής αναφορά “Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις και δηλώσεις διαφόρων φορέων (Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, ΠΟΕΔHΝ) και τις αναρτήσεις διαφόρων συναδέλφων ιατρών, αισθανόμαστε την ανάγκη να δηλώσουμε τα εξής…”.

“Κριτική του τύπου γιατί έκλεισε η ορθοπεδική ή γιατί δεν προχωράει η ογκολογική κλινική είναι το λιγότερο ανεδαφική τη δεδομένη χρονική στιγμή και υποδηλώνει παντελή άγνοια της ιδιαίτερα δύσκολης κατάστασης, που βιώνουμε και είναι ανάξιες σχολιασμού”, είναι μια φράση από την ανακοίνωση του Συλλόγου Γιατρών του Νοσοκομείου, που μπορεί να συνδεθεί άμεσα με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Ιατρικού Συλλόγου. Βέβαια, την ώρα που στο Νοσοκομείο δίνεται μάχη για να περιθαλπούν πάνω από 100 ασθενείς και να σωθούν ανθρώπινες ζωές, κανείς από όσους βρίσκονται στο πεδίο του πολέμου, δεν μπορεί να σπαταλά πόρους για να ανοίξει εκτενή δημόσιο διάλογο. “Οι στρατευμένοι ιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ του νοσοκομείου μας, έχοντας απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν και με όλα τα μέσα που διαθέτουν θα συνεχίσουν μέχρι τέλους, τον αγώνα ενάντια στην πανδημία“, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Από την ανακοίνωση των Γιατρών του Νοσοκομείου, προκύπτει για άλλη μια φορά λεπτομερής ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Με συγκεκριμένη παράθεση αριθμών για διακομιδές, νοσηλευθέντες, διασωληνωμένους, τεστ, έτσι ώστε η τοπική κοινωνία να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών και να κατανοήσει πόσο επιβαρυμένος είναι ο Νομός Δράμας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Και για ακόμη μια φορά, μέσω ανακοίνωσης των Γιατρών του Νοσοκομείου, όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν, απευθύνονται εκκλήσεις προς τους ίδιους παραλήπτες. Αφενός προς τους πολίτες της Δράμας, οι οποίοι καλούνται “να ακολουθούν πιστά τα μέτρα προστασίας και να παραμένουν στα σπίτια τους”, ενώ συστήνεται “η αποφυγή των επαφών με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες από τους νεότερους”, καθώς “διαφαίνεται προσβολή από τον ιό SarsCov2 των μεγαλυτέρων ηλικιών” και “είναι πιθανόν να ακολουθήσει μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού των θανάτων”. Αφετέρου, για ακόμη μια φορά ο Σύλλογος Ιατρών του Γ.Ν. Δράμας απευθύνει έκκληση για ενίσχυση του προσωπικού του Νοσοκομείου, επισημαίνοντας πως “υπάρχει ανάγκη στήριξη μας με πεπειραμένο και εξιδεικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και με ιατρικό προσωπικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων, δηλαδή παθολόγων, πνευμονολόγων, αναισθησιολόγων, εντατικολόγων και γενικών ιατρών, εξοικειωμένων με την νοσοκομειακή ιατρική και των οποίων η άνευ όρων προσφορά τους θα ήταν πολύτιμη για εμάς“.