Η εποχή που διανύουμε δεν είναι εύκολη. Όμως, απέναντι στις προκλήσεις με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι, η Ευρώπη αποτελεί ένα ασφαλές λιμάνι, το είδαμε στην πανδημία. Ο ρόλος της είναι ζωτικής σημασίας και αυτό φάνηκε εμπράκτως πολλάκις. Από την διαχείριση του COVID-19 και της ενεργειακής κρίσης, μέχρι και το μεταναστευτικό ζήτημα. Η επιτυχία αυτή, οφείλεται στην άμιλλα και την ενίσχυση της πολιτικής δυναμικής ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη.

Πριν περίπου μια πενταετία, η Ελλάδα ήταν διεθνώς το μαύρο πρόβατο. Σήμερα, λειτουργώντας με οδηγό τη συνέπεια και τη σοβαρότητα, έχουμε εξασφαλίσει τον ρόλο του αξιόπιστου συνομιλητή, αναλαμβάνοντας σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής, όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά συνολικά των Ευρωπαίων. Από αυτό ακριβώς το σημείο πρέπει να πιάσουμε το νήμα και να συνεχίσουμε την προσπάθεια για ισχυρότερη περιφερειακή ανάπτυξη.

Έχοντας η ίδια γεννηθεί στη Δράμα, γνωρίζω πολύ καλά την κομβικότητα της περιφερειακής ανάπτυξης. Η Βόρεια Ελλάδα, εδώ και αρκετές δεκαετίες, πάσχει από σοβαρή έλλειψη υποδομών και πολιτικής συνέχειας. Είναι ηθική μου αποστολή να διεκδικήσω αυτά που αξίζουν στην γενιά μου. Για τις περισσότερες ευκαιρίες και την εξισορρόπηση της δυναμικής μισθού και κόστους στέγης. Αλλά η προσπάθεια μου δεν θα σταματήσει εκεί. Θέλω να αγωνιστώ για την κεντρική Μακεδονία και τις υποδομές της, για την εθνική επενδυτική δραστηριότητα στην Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη, για την ισχυρή παρουσία των περιφερειών μας στις Βρυξέλλες και την διεκδίκηση της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

Ένας λοιπόν από τους λόγους που αποδέχθηκα την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την υποψηφιότητα μου, είναι το πάθος μου να διεκδικήσω αυτά που αξίζουν στον τόπο μας, τη Δράμα. Μια ακριτική περιοχή που βιώνει την αποβιομηχάνιση και τη δημογραφική πίεση. Αυτή τη φορά, ας δώσουμε ισχυρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες σε όσους ζουν και αγαπούν την ελληνική περιφέρεια. Για να παλέψουν με ειλικρινή βιώματα για τη Βόρεια Ελλάδα και τους ακρίτες της Ευρώπης.

Στις 9 Ιουνίου ψηφίζουμε για τον τόπο μας, τη Δράμα, αλλά και για το μέλλον της δικής μας χώρας. Για να έχει η Ελλάδα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρωπαϊκή οικογένεια, και στήριξη στην πορεία της προς τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη.

 

Η Ανδρούλα Παράσχου είναι δικηγόρος – Η νεότερη υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας