ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜΑΡ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

  • «Το δίλημμα μεταξύ προϋπηρεσίας και επιστημονικής κατάρτισης. Ούτε λόγος για αξιολόγηση! Το Σ/Ν είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της εκλογικής πελατείας της Κυβέρνησης»

 

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής του Νομού Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την επιλογή Διευθυντών στα Σχολεία.

«Ο διάλογος είναι προσχηματικός και χωρίς καμία ουσιαστική δημόσια διαβούλευση. Το “καλό το παλικάρι όμως ξέρει κι άλλο μονοπάτι”. Προσχηματικά συμμορφώνεστε με την απόφαση του ΣτΕ, ενώ υλοποιείτε ό,τι εξαρχής σχεδιάσατε. Διατηρείτε ως Προέδρους των Συμβουλίων Επιλογής τους υφιστάμενους Διευθυντές Εκπαίδευσης, αλλάζοντάς τους τίτλο. Θα συμμετέχουν, από την πίσω πόρτα, ως “Εκπαιδευτικοί με τουλάχιστον 20ετη διοικητική εμπειρία σε θέση Διευθυντή Εκπαίδευσης”» τόνισε η κ. Χαρά Κεφαλίδου.

«Μετά την απόφαση του ΣτΕ όμως κινήστε επαγγελματικά. Αναζητήσατε τα προσόντα των φίλα προσκείμενων υποψηφίων και βγάλατε προδιαγραφές στα μέτρα τους. Και επειδή οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τιμούν το λόγο τους, έχουν πρόσωπο στην ελληνική κοινωνία και δεν ξεχνούν την εκλογική τους πελατεία, το πατρόν φτιάχτηκε στο νούμερό τους. Sur mesure. Και ενώ στο προηγούμενο Σ/Ν το βάρος είχε δοθεί στα τυπικά προσόντα και λιγότερο την προϋπηρεσία, με όχι τόσο καλά αποτελέσματα, σήμερα δοκιμάζετε το ανάποδο. Αυτό δεν το λες πολιτική. Αλισβερίσι λέγεται!» είπε η Βουλευτής.

Συνεχίζοντας την ομιλία της σημείωσε: «Για εσάς προέχει η ιερή αποστολή να πριμοδοτείτε δικούς σας, να ξεπληρώνετε πελατειακές υποχρεώσεις. Το ίδιο κάνετε και τώρα. Απόλυτα συνεπείς στη Συριζαϊκή λογική, όπου όλα, μα όλα επιτρέπονται στην πολιτική αρκεί να εξυπηρετούν το στόχο της διατήρησης της εξουσίας» και πρόσθεσε: «Στη χώρα που απαλλοτριώνονται πανεπιστημιακοί χώροι από μπαχαλάκηδες όπως χθες στις φοιτητικές εκλογές, με τσεκούρια και βαριοπούλες, οι γνωστοί άγνωστοι δέρνουν καθηγητές και δεν ιδρώνει το αφτί του αρμόδιου Υπουργού, πάει πολύ εμείς να ζητάμε αναβαθμισμένο σχολείο και διαβούλευση για τα θέματα παιδείας!».

Απευθυνόμενη στον αρμόδιο Υπουργό κ. Γαβρόγλου για το θέμα της μοριοδότησης τόνισε: «Στη Βουλή σήμερα αναμετρώνται δυο απόψεις: η κιμωλία και ο διαδραστικός πίνακας. Το δίλημμα μεταξύ προϋπηρεσίας και επιστημονικής κατάρτισης. Πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί αντικειμενική διαδικασία μοριοδότησης; Πολύ όταν δεν την αντέχεις, αλλά πρέπει να παραστήσεις ότι τη θες».

Τέλος, κλείνοντας την ομιλίας της σημείωσε: «Την ανάγκη συναίνεσης στην εκπαίδευση εμείς κ. Υπουργέ και την έχουμε καταλάβει εδώ και χρόνια και την κάναμε πράξη με νόμο ψηφισμένο από 250 βουλευτές που εσείς ξορκίζετε μέχρι και σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα, άνοιξε τα αφτιά του, στις εκλύσεις της κοινωνίας; Όχι βέβαια. Αλλά τι να περιμένει κανείς από συνήθως πρόχειρους, κατ’ επάγγελμα προσχηματικούς, κατ’ εξακολούθηση υπερφίαλους και μονίμως αλαζόνες;».