Σε ανακοίνωση του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Κ. Νευροκοπίου για το τραγικό δυστύχημα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή αθλητής κατά τη διάρκεια των αγώνων Six Peaks αναφέρονται τα εξής:

Τα λόγια την δύσκολη αυτή στιγμή, του τραγικού και άδικου χαμού του αγαπητού μας Στέλιου, δεν μπορούν να περιγράψουν την αληθινή λύπη των ανθρώπων του Ορειβατικού Συλλόγου Νευροκοπίου.

Ο Στέλιος Σαμαράς σεβόταν πραγματικά τη φύση και το περιβάλλον και το αποδείκνυε καθημερινά με την τιμή και την εργατικότητά του.

Όλοι όσοι συμμετείχαμε στη διοργάνωση του αγώνα, όπου συνέβη το ατυχές αυτό περιστατικό της απώλειας του αγαπητού μας φίλου, εκφράζουμε με τον πιο θερμό τρόπο τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του.

Δεσμευόμαστε δε, ότι, κάθε χρόνο θα διεξάγουμε το μεγαλύτερο μας αγώνα, ο οποίος θα φέρει την επωνυμία του, προς τιμήν του και προς υποστήριξη της οικογένειάς του.

Όσο αφορά τον τραυματία και νοσηλευόμενο ορειβάτη κ. Ε.Χ., του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του, καθώς γρήγορη ανάρρωση και στην κα Δ.Γ..

Θα ήταν παράλειψή μας, να μην εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον ορειβάτη κ. Σ.Λ., ο οποίος με τη στάση αλτρουισμού την οποία επέδειξε και σε συνθήκες υποθερμίας παρέμεινε στο σημείο του συμβάντος παρέχοντας κάθε βοήθεια στον τραυματία μέχρι την άφιξη των σωστικών συνεργείων.

Τέλος, ευχαριστούμε τους εθελοντές και όλα τα διασωστικά συνεργεία για την συνδρομή τους.