ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΡΑΜΑΣ Π.Α.ΜΕ.

Σε ανακοίνωση της Γραμματείας Δράμας του Π.Α.ΜΕ. αναφέρονται τα εξής:

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

Πριν καλά-καλά υπογραφεί η συμφωνία μεταβίβασης της εταιρείας, η νέα εργοδοσία είχε δείξει τις προθέσεις της. Έκλεισε τμήματα και απειλούσε με απολύσεις. Απολύσεις τις οποίες άρχισε να υλοποιεί με το που ανέλαβε την διοίκηση. Οι τελευταίες δείχνουν την αποφασιστικότητά της να πραγματοποιήσει πλήρως τα σχέδια της. Σε αυτή την καλά οργανωμένη κι σε βάθος χρόνου ενορχηστρωμένη επίθεση, οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν με τη δική τους αποφασιστικότητα, την ενότητά τους, την οργάνωση του δικού τους αγώνα.

Είναι ξεκάθαρο ότι μπροστά στην αύξηση της κερδοφορίας τους δεν θα διστάσουν να πετάξουν στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους. κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του, να νιώσει αναγκασμένος να ζητήσει την ατομική λύση σε αυτή την επίθεση. Η αυταπάτη ότι κάποιους δεν θα τους «αγγίζει» η σημερινή κατάσταση κοστίζει πάντα ακριβά στους ίδιους τους εργαζόμενους. Αν προχωρήσουν οι σημερινοί σχεδιασμοί της εργοδοσίας, τότε θα έρθουν και άλλοι με τον ίδιο στόχο και τους ίδιους χαμένους.

Η μόνη λύση για τους εργαζόμενους είναι η οργάνωση του αγώνα τους με όποιες μορφές αυτοί επιλέξουν, να βγουν μπροστά για να διεκδικήσουν το δίκαιό τους. Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις, καμία νέα να μη γίνει.

Η Γραμματεία Δράμας του ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της και τη στήριξή της στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΝORDIA, πρώην «Λαζαρίδη». Καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και όλου του νομού να μην αδιαφορήσουν. Η περίπτωση της πρώην «Λαζαρίδη» είναι χαρακτηριστική για το πώς η ανάπτυξη ενός ομίλου, αλλά και ενός ολόκληρου κλάδου περνάει στην ουσία μέσα από το τσαλαπάτημα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, με εξαήμερο στα περισσότερα λατομεία και εργοστάσια, ελαστικές μορφές απασχόλησης, μειώσεις μισθών, απολύσεις. Το σταμάτημα αυτής της επίθεσης πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.