ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΔΡΑΜΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Σε ανακοίνωσή τους για την αύξηση των δημοτικών τελών από το Δήμο Δράμας, το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Δράμας και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας αναφέρουν τα εξής:

Η Δημοτική Αρχή του Δράμας αποφάσισε να δώσει εορταστικό «δωράκι» στο Δραμινό λαό αυξάνοντας τα δημοτικά τέλη κατά 26,5%, αντί να τα μειώσει ως όφειλε, θέτοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες όλων των πολιτών.

Λες και δεν έφτανε η κρατική φοροληστεία, οι μειώσεις μισθών που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρονιά ξεπερνώντας το 40%, η καταπάτηση των κοινωνικών δικαιωμάτων μας, τα χρέη, οι κατασχέσεις, οι διακοπές ρεύματος και η «απογύμνωση» της υγείας, με το Νοσοκομείο μας να λειτουργεί με το 50% των προβλεπόμενων γιατρών, με δεκάδες κενά σε νοσηλευτικό παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό, με μειωμένη χρηματοδότηση στο Νοσοκομείο μας.

Έρχεται να προσθέσει και αυτός το λιθαράκι του στη χρεοκοπία των δραμινών πολιτών. Την ίδια ώρα μάλιστα, εξαιρεί και απαλλάσσει τις μεγάλες επιχειρήσεις από το να πληρώνουν με τον ίδιο συντελεστή που πληρώνει ο αυτοαπασχολούμενος «γονατίζοντάς» τον ακόμη περισσότερο.

Το Σωματείο Εργαζόμενων Γ.Ν. Δράμας και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας θέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο αιτήματα για την ανακούφιση των εργατικών – λαϊκών οικογενειών και ζητά να αποσυρθεί το μέτρο που μόλις πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε για αύξηση των δημοτικών τελών. Αντ’ αυτού διεκδικούμε να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη σε απλήρωτους, ανέργους, απόρους, ΑμεΑ, σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, πολύτεκνους και σε όλες τις κατηγορίες πολιτών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Επιπλέον, αιτούμαστε να υπάρξει μείωση, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο και στο Νοσοκομείο. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων για την κάλυψη πάγιων αναγκών.

Καλούμε όλα τα Σωματεία, τους Συλλόγους, τον δραμινό λαό να κάνει υπόθεσή του τις διεκδικήσεις αυτές και να οργανώσουμε τον αγώνα βάζοντας μπροστά τις ανάγκες όλων! Είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας!

Να πάρουν πίσω την αύξηση των δημοτικών τελών.

Όχι άλλα χαράτσια στου λαού τις πλάτες.