ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Σε απαντητική ανακοίνωση της Ένωσης Οινοπαραγωγών Ν. Δράμας σχετικά με ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας αναφέρονται τα εξής:

«Η Ένωση Οινοπαραγωγών Ν. Δράμας εκφράζει την θλίψη της για το τραγικό περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια του φετινού τρύγου και στοίχησε τη ζωή σε ένα συνάνθρωπό μας. Περαιτέρω όμως, αντιδρούμε ενωμένα και ενιαία στην ανακοίνωση του Σωματείου, το οποίο, στην προσπάθειά του να εκμεταλλευτεί το τυχαίο και απρόβλεπτο γεγονός του τσιμπήματος μέλισσας, που μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, ανά πάστα στιγμή, μας παρουσιάζει άδικα ως τσιφλικάδες που εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους με μοναδικό σκοπό το κέρδος. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, την οποία θεωρούμε ότι οι Δραμινοί ήδη γνωρίζουν, αναφέρουμε ότι οι οινοποιητικές επιχειρήσεις του Ν. Δράμας, εδώ και δεκαετίες, αναδεικνύουν και προβάλλουν την περιοχή της Δράμας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σέβονται τους εργαζομένους, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας και τηρώντας τα ωράρια εργασίας. Βρίσκονται σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία. Αποτελούν τους σημαντικότερους πυλώνες της τοπικής οικονομίας, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή, καθώς τα άτομα που απασχολούν, ανέρχονται ετησίως περίπου σε 400 εκ των οποίων τα περισσότερα είναι Δραμινοί, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην δημιουργία και εκατοντάδων ακόμη έμμεσων θέσεων εργασίας. Προσελκύουν ετησίως χιλιάδες επισκέπτες εκτός Ν. Δράμας και εν γένει συμβάλλουν δυναμικά στην ανάπτυξη της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας, πάντα με σεβασμό και με γνώμονα την τοπική κοινωνία».