Την εξέλιξη των ερευνών που οδήγησαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγό της, στα Γλυκά Νερά, παρουσίασε η ΕΛ.ΑΣ., περιγράφοντας πώς οδηγήθηκε στην ομολογία ο δράστης. «Σημείο κλειδί το ότι χτίσαμε σχέση εμπιστοσύνης με τον δράστη», ανακοινώθηκε από τις Αρχές.

Οι έμπειροι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις έρευνες για την εξιχνίαση του εκγλήματος περιέγραψαν την πορεία των κινήσεων, που οδήγησαν στον εντοπισμό και την ομολογία του δράστη.

Όπως ειπώθηκε κατά την ενημέρωση, τα πρώτα κρίσιμα δεδομένα ήρθαν από τις τοξικολογικές εξετάσεις στο θύμα, σχετικά με την αιτία θανάτου, που ήταν ασφυξία με κλείσιμο της μύτης και του στόματος. Ο χρόνος θανάτου προσδιορίστηκε μεταξύ 4 και 5 η ώρα.

Ακόμη, βρέθηκαν σημάδια στα πόδια του πιλότου, που ήταν μόλις διακρινόμενα, άρα φρέσκα, ενώ ο ίδιος είχε ισχυριστεί, ότι ήταν για πολύ περισσότερη ώρα δεμένος από τους υποτιθέμενους ληστές.

Ακόμη, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν μεταβολές σε σχέση με την αρχική κατάσταση του χώρου και πιο συγκεκριμένα, στο δωμάτιο και το σαλόνι. Το παράθυρο που είχε παραβιαστεί επίσης εξετάστηκε από τους αστυνομικούς, ενώ διαπιστώθηκε κάτι «εξαιρετικά ασυνήθιστο», όπως σημειώθηκε κατά την ενημέρωση, ότι ο σκύλος βρισκόταν κρεμασμένος στην κουπαστή της σκάλας.

Από τις έρευνες δεν έγινε δυνατό να διαπιστωθεί, ότι ήταν κι άλλοι μέσα στον χώρο, όπως υποστήριξε ο πιλότος. Ως εκ τούτου και εφόσον δεν υπήρχαν άλλοι δράστες για τη δολοφονία, η έρευνα έπρεπε να στραφεί -αναγκαστικά- στον σύζυγο. «Τα πειστήρια, ειδικά εκείνα που έδιναν κίνηση του συζύγου, έδειχναν ότι μάλλον ήταν πιθανή η εμπλοκή του στο έγκλημα».

Στη συνέχεια, εφόσον κλήθηκε για να καταθέσει και δεδομένων των σε βάρος του στοιχείων, ήταν μονόδρομος για τον πιλότο η ομολογία. Όπως ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς, επιβεβαιώνοντας τα ευρήματα των ερευνών, οι κινήσεις που ακολούθησαν, έγιναν προκειμένου να σκηνοθετήσει τον χώρο, ώστε να πείσει την αστυνομία ότι πρόκειται για ληστεία.

Πηγή: newsbomb.gr