Ο ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΔΑΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ

 

  • Χρ. Μαμσάκος, Δήμαρχος Δράμας: «Δίνουμε πάρα πολύ μεγάλη βαρύτητα στον αθλητισμό και γενικά στους αθλητές»
  • Γ. Καψημάλης, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού: «Δίνουμε στο κοινό μια καινούργια αίθουσα εκγύμνασης, η οποία πληροί όλες τις προδιαγραφές»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Δόθηκε προς χρήση από το Δήμο Δράμας προς τους αθλητές και το κοινό σύγχρονη αίθουσα γυμναστηρίου στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας (πρώην Εθνικό). Το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων (αλλαγή δαπέδου, τοποθέτηση σύγχρονων οργάνων εκγύμνασης, τοποθέτηση γυψοσανίδων και ηλεκτροφωτισμού) ανήλθε στο ποσό των 20.000 ευρώ περίπου.

Το ανακαινισμένο χώρο εκγύμνασης επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας 14 Μαΐου 2018 ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Γιάννης Καψημάλης.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος επεσήμανε: «Θέλω όλοι οι πολίτες της Δράμας να γνωρίζουν ότι δίνουμε πάρα πολύ μεγάλη βαρύτητα στον αθλητισμό και γενικά στους αθλητές. Βρισκόμαστε λοιπόν στο Εθνικό Στάδιο για να εγκαινιάσουμε και να αναδείξουμε έναν χώρο, όπου έχουμε βάλει πάρα πολλά μηχανήματα, δίνοντας τη δυνατότητα και στον απλό κόσμο, αλλά και στους αθλητές να αθληθούν και να μπουν σε έναν χώρο, ο οποίος είναι κατάλληλα προετοιμασμένος, έτσι ώστε να τους παρέχει ό,τι χρειάζεται για να μπορέσουν να αθλήσουν και το σώμα τους, αλλά και οι αθλητές για να δημιουργήσουν όλες τις υποδομές για να κάνουν αύριο – μεθαύριο πρωταθλητισμό.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλη την υπηρεσία αθλητισμού του Δήμου Δράμας, τον Αντιδήμαρχο, που με συντονισμένες ενέργειες έχουν τελειώσει το συγκεκριμένο έργο, το οποίο ήταν απαίτηση πάρα πολλών χρόνων για όλους τους συνδημότες μας σήμερα αυτή η Δημοτική Αρχή το κάνει πράξη».

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Καψημάλης, στις δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ανέφερε: «Ήρθαμε για να εγκαινιάσουμε την τελείως ανακαινισμένη αίθουσα γυμναστηρίου. Έχουμε τοποθετήσει μέσα στο χώρο όργανα γυμναστικής, τα οποία είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές, οι οποίες χρειάζονται σε μια σύγχρονη αίθουσα. Θέλω να ευχαριστήσω την υπηρεσία, θέλω να ευχαριστήσω τη Δήμαρχο, γιατί ήταν ένα χρόνιο αίτημα και των Συλλόγων και γενικότερα όλων των αθλητών που έρχονται στο χώρο. Δίνουμε στο κοινό μια καινούργια αίθουσα εκγύμνασης, η οποία πληροί όλες τις προδιαγραφές».

Εξηγώντας τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει εντός της αίθουσας ο κ. Καψημάλης σημείωσε: «Έχει γίνει αντικατάσταση όλου του δαπέδου. Έχει τοποθετηθεί δάπεδο καινούργιο. Είναι ένα δάπεδο με προδιαγραφές για νέα προπονητήρια. Έχουν τοποθετηθεί καινούργια όργανα εκγύμνασης. Στο σύνολο είναι 7 καινούργια, δύο τα οποία επισκευάσαμε και τα δώσαμε σε χρήση και αυτά. Έχουν αλλάξει κάποια σημεία μέσα, τοποθετήθηκαν γυψοσανίδες και ηλεκτροφωτισμός. Γενικότερα υπάρχει μια πλήρης ανακαίνιση του χώρου, ο οποίος έχει όλες τις προδιαγραφές για να είναι ένας σύγχρονος χώρος εκγύμνασης». Ο προϋπολογισμός του έργου, υπογράμμισε ο κ. Καψημάλης, ανήλθε περίπου στα 20.000 ευρώ. «Ήταν ένα αίτημα χρόνιο και από τους αθλητικούς συλλόγους και από τα σωματεία. Το κάναμε πράξη. Είναι χώρος εκγύμνασης για όλους τους αθλητές. Επίσης ο χώρος είναι για όλο το κοινό, για όλους τους πολίτες που έρχονται και γυμνάζονται στο Δημοτικό Στάδιο», πρόσθεσε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού.

 

Κερκίδες και ταρτάν

 

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών τους, τόσο ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος όσο και ο Αντιδήμαρχος κ. Καψημάλης αναφέρθηκαν και σε άλλες παρεμβάσεις οι οποίες σχεδιάζονται να υλοποιηθούν στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας.

Για τις κερκίδες ο κ. Μαμσάκος ανέφερε: «Στις κερκίδες έχουμε ήδη προϋπολογισμό για να ρίξουμε τις κερκίδες. Είναι όμως ένα πολύ μεγάλο έργο, που αγγίζει περίπου το 1 εκ. ευρώ και αν δεν έχουμε τη βοήθεια και τη στήριξη του επίσημου κράτους, δυστυχώς ένα τέτοιο ποσό δεν μπορεί να το αναλάβει αποκλειστικά και μόνο ο Δήμος Δράμας. Θεωρώ, λοιπόν, ότι θα έχουμε τη στήριξη και τη βοήθεια της επίσημης Πολιτείας, του Υπουργείου Αθλητισμού, έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε ένα έργο που είναι ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια και δίνει λύσεις σε πολλούς μας αθλητές».

Όσον αφορά το ταρτάν, ο κ. Καψημάλης επεσήμανε: «Έχουμε προχωρήσει σε κατάθεση πρότασης προς το Υπουργείο Αθλητισμού για την αντικατάσταση όλου του ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου. Περιμένουμε την έγκριση αυτής της χρηματοδότησης, ώστε να προχωρήσουμε άμεσα και στην εκτέλεση αυτού του έργου. Είναι ένα έργο πολύ μεγάλο, προϋπολογισμού περίπου 400.000 ευρώ. Νομίζω ότι κινούμαστε με σωστά βήματα και με σωστές ενέργειες στον κατάλληλο προορισμό».