ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Β. ΚΙΚΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. Γ. ΔΕΛΗ ΚΑΙ Λ. ΣΤΟΛΤΙΔΗ

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια κατέθεσαν οι Βουλευτές του Κ.Κ.Ε. Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, μετά από επιστολή της Διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, με την οποία αιτείται να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της κλινικής με ιατρικό προσωπικό ώστε να λειτουργεί με ασφάλεια.

Στην επιστολή της η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής κ. Αικατερίνη Σακαλλέρου αναφέρει τα εξής:

Σας ενημερώνουμε ότι προκειμένου να λειτουργήσει η Παθολογική Κλινική, των 52 κλινών, με στοιχειώδη ασφάλεια (σας υπενθυμίζουμε ότι υπηρετούν τρεις ενεργοί Παθολόγοι και ένας Παθολόγος με χρόνια προβλήματα υγείας, καθώς και ότι οι υπάρχοντες ιατροί δεν παίρνουν τα ρεπό τους εδώ και χρόνια αλλά ούτε και τις κανονικές τους άδειες από το 2019 με ότι αυτό συνεπάγεται) είναι απαραίτητη:

1. Άμεση ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό για την κάλυψη τουλάχιστον του προγράμματος εφημερίων.

2. Ενσωμάτωση του Γενικού ιατρού Δαυίδη Γεωργίου στο πρόγραμμα εφημέρευσης της Παθολογικής κλινικής με απόφαση της Ιατρικής Υπηρεσίας.

3. Αναστολή λειτουργίας του τακτικού Παθολογικού ιατρείου και Διαβητολογικού ιατρείου κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και επιφυλασσόμαστε για τη συνέχεια.