Κάθε Ιούνη τέτοια λόγια, φέτος όμως η εμπλοκή για την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι με βούλα και υπογραφή κυβερνητική θέση και απομένει μετά την εξαγγελία και η υλοποίησή της και εδώ όλοι έχουν πάρει τις θέσεις τους.

 

Το σχέδιο

 

Το σχέδιο του Υπουργού κ. Βασιλειάδη είναι από φέτος να υπάρξει μια Super League 10+10 ομάδων, ως προθάλαμος για μια Super League με 12 ομάδες την περίοδο 2019-2020.

Αναμένοντας ο Υπουργός στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να προβεί σε επίσημες εξαγγελίες, ήδη έχει ενημερώσει FIFA και UEFA δια των εκπροσώπων τους.

Το σχέδιο προβλέπει 2 Ομίλους των 10 ομάδων με κατάρτιση αναλογικά της βαρύτητας των ομάδων. Από αυτό το σχέδιο οι υποβιβασμοί θα είναι 8 ομάδων.

 

Το χρήμα

 

Όπλο του Υπουργού είναι η χρηματοδότηση των ΠΑΕ με 30 εκ. ευρώ από την ΕΡΤ και 40 εκ. ευρώ από τη NOVA, κάτι που βρίσκει σύμφωνες τις άστεγες τηλεοπτικά ΠΑΕ, όχι όμως και τις ομάδες που έχουν ξεχωριστά τηλεοπτικά συμβόλαια.

 

Η Δόξα χωρά στην αναδιάρθρωση;

 

Είναι το μέγα ερώτημα, εάν οι Μαυραετοί με την κατάληψη της 5ης θέσης έχουν ελπίδες να συμπεριληφθούν στο σχέδιο της αναδιάρθρωσης του κ. Βασιλειάδη.

Ξεκάθαρη απάντηση δεν υπάρχει, αφού υπάρχει αναμονή για τις εξαγγελίες και για το τι θα ισχύσει για Πλατανιά – Κέρκυρα. Οι πιθανότητες για το πιθανό ΟΚ στη Δόξα αυξάνονται λόγω της αποδοχής και της ιστορικότητας που έχουν οι Μαυραετοί. Όλα αυτά είναι ενδεχόμενα και πιθανότητες.

Η εντολή του κ. Μπύρου για παύση κάθε δραστηριότητας μέχρι την οριστικοποίηση των δεδομένων έχει χρονικό ορίζοντα 10 ακόμη ημερών. Ο ίδιος ο κ. Μπύρος δήλωσε ότι σε περίπτωση ανόδου, την ομάδα θα την θαυμάζουν όλοι!!!

 

Συμπέρασμα

 

Από τη μια ο Βασιλειάδης και η αναδιάρθρωση ως κυβερνητική θέση, από την άλλη (οι πιο πολλές) ΠΑΕ της Super League και ανάμεσα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ιούνης προσφέρεται για αποφάσεις και έρχεται στο στα τέλη η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.