ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

 

  • Επιστολή Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας

 

Αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με θέμα «Επιστολή Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας – Άμεση ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών με προσωπικό», κατέθεσε η κ. Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Ν. Δράμας του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με την άμεση ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας και ειδικά του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών Παρανεστίου.

Η αναφορά έχει ως εξής:

Σας καταθέτω Επιστολή του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Δράμας, για την άμεση ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης και ειδικά του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών στο Παρανέστι, στο οποίο σήμερα υπάρχουν 48 κενές οργανικές θέσεις σε σύνολο 66 θέσεων. Η ήδη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο μετά την πρόσφατη λήξη 26 αποσπάσεων.

Όπως σημειώνουν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του αρμόδιου Συμβουλίου για τις έκτακτες μεταθέσεις αστυνομικών, η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, αλλά και οι υπόλοιπες Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις δεν ενισχύθηκαν με κανέναν αστυνομικό, πλην της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Τέλος, όπως τονίζουν οι συνεχώς αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές, που έχουν ως αφετηρία και την Περιφέρειά μας ως πύλη εισόδου, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο από τις κατά τόπους υπηρεσίες σε βάρος της γενικής αστυνόμευσης και ασφάλειας των πολιτών της περιοχής.

Σας καταθέτω τη σχετική Επιστολή και παρακαλώ όπως επιληφθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

 

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου