ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΛΟΥΧΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με θέμα «Άμεση ανάγκη δημιουργίας Κέντρου Ελέγχου για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου στο Νομό Δράμας», κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος.

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

Με την παρούσα και σε συνέχεια των όσων δημοσίως ανακοινώσατε ως Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου στη χώρα, είναι απαραίτητο να σας γνωρίσω την αναγκαιότητα να λάβετε μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου και στο Νομό της Δράμας, η οποία αποτελεί και μια από τις πύλες εισόδου προϊόντων από την Βουλγαρία.

Πλειάδα παράτυπων εισαγωγέων προϊόντων χονδρικής καταστρέφουν την τοπική μας αγορά ενώ καταλιμπάνεται κάθε λογικής ευνομίας στη φοροδοτική ικανότητα και επιβίωση των δραμινών επιχειρήσεων. Η απώλεια κρατικών εσόδων και η λογική του αθέμιτου ανταγωνισμού, μας οδηγούν αναγκαστικά στο να απευθυνθούμε στην κεντρική Κυβέρνηση.

Μόλις πρόσφατα ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου σας επισκέφτηκε την περιοχή και αποκόμισε ιδία άποψη για την γεωγραφία και τα δίκτυα της.

Πιστεύω ότι είναι αδήριτη ανάγκη η Κυβέρνηση να θεραπεύσει χρόνια προβλήματα της περιοχής που έχουν ταλαιπωρήσει τις επιχειρήσεις και στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό για τα εγχώρια προϊόντα και υπηρεσίες.

Ερωτάται ο Υπουργός:

  1. Σε ποιες κινήσεις πρόκειται να προβεί το Υπουργείο;
  2. Ποιες δράσεις σκοπεύει να αναπτύξει στην περιοχή μας για την προστασία των καταναλωτών;