ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, με θέμα «Άλυτα παραμένουν τα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας εν μέσω πανδημίας», κατέθεσε η Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου.

Η αναφορά έχει ως εξής:

Για πολλοστή φορά αναγκάζομαι να επανέλθω στα πάγια προβλήματα και τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, τα οποία έχουν οξυνθεί ακόμη περισσότερο λόγω της πανδημίας του COVID-19. Τα ζητήματα παραμένουν άλυτα εδώ και χρόνια, δημιουργώντας προσκόμματα στην παροχή Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας στην Π.Ε. Δράμας, αναγκάζοντας και τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας να επανέλθει με νέες επιστολές τόσο προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας επανέρχεται και ζητά την τροποποίηση του Οργανογράμματός με την προσθήκη δυο θέσεων παθολόγων – ογκολόγων και πέντε νοσηλευτριών/-τών για τη δημιουργία Ογκολογικού – Χημειοθεραπευτικού Τμήματος.

Επίσης, με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ζητά:

1. Να καταρτιστεί επιτέλους ο Υγειονομικός Χάρτης της χώρας, θέμα που χρονίζει επί τριακονταετίας

2. Να υπάρξει συνεργασία Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην Υγεία με παράλληλη λειτουργία τους και ρυθμιστικό ρόλο του κράτους. Οι εξετάσεις να έχουν την ίδια τιμή και αξία τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα

3. Να λυθεί το πρόβλημα της ενιαίας παθολογικής κλινικής του Γ.Ν. Δράμας, με την προκήρυξη έξι θέσεων ειδικών παθολόγων, διότι προβλέπονται 11 θέσεις στο Οργανόγραμμα του Νοσοκομείου

4. Επαναλαμβάνει για ακόμη μια φορά το πάγιο αίτημα για τη δημιουργία Ογκολογικού Τμήματος-Χημειοθεραπευτικού Τμήματος στο Γ. Ν. Δράμας.

Σας επισυνάπτω τα σχετικά έγγραφα και τις επιστολές και ζητώ να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

 

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου