Για πρώτη φορά στην Αλεξανδρούπολη έλαβε χώρα διαδερμική αντικατάσταση σοβαρά στενωμένης συμπτωματικής αορτικής βαλβίδας.

Πρόκειται για την πιο απαιτητική απαιτητική επέμβαση στον Τομέα της Καρδιολογίας και ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τον Καθηγητή Καρδιολογίας ΔΠΘ, Δημήτρη Τζιακά και την υπόλοιπη ιατρική ομάδα της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής.

Πέρα από παρθενική φορά στην Αλεξανδρούπολη, ήταν και πρώτη σε δημόσιο νοσοκομείο ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας (με εξαίρεση το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη) που πραγματοποιείται αυτή η επέμβαση.

Η σχετική ανακοίνωση της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι στις 2/8/2021 στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε Δημόσιο Νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας (με εξαίρεση το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη) , διαδερμική αντικατάσταση σοβαρά στενωμένης συμπτωματικής αορτικής βαλβίδας από τον Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής Καθηγητής Καρδιολογίας Κο Δημήτριο Ν. Τζιακά.

Πρόκειται για την περισσότερο απαιτητική επέμβαση στον Τομέα της Καρδιολογίας, η οποία και ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τον Καθηγητή Καρδιολογίας ΔΠΘ, Καθηγητή ΚοΤζιακά και την υπόλοιπη ιατρική ομάδα της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής.

Θα θέλαμε με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε την Προϊσταμένη της Αιμοδυναμικής Μονάδος Κα Ουλιανούδη και το Νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και τους Τεχνολόγους της Αιμοδυναμικής Μονάδος, που χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της επέμβασης.
Σημαντική συμβολή στην επεμβατική διαδιακασία διαδραμάτισε ο Κάρδιο-Αναισθησιολόγος Κος Νίκος Νικητίδης με το Νοσηλευτικό προσωπικό που τον συνεπικούρησε και για αυτό θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Καρδιολόγο ΚοΣπάργια Κωνσταντίνο για το εκπαιδευτικό proctoring και τις πολύτιμες συμβουλές του καθώς και τον Καρδιολόγο Μπομπότη Γεώργιο, Διευθυντή ΕΣΥ Καρδιολογίας του Γ.Ν. Παπαγεωργίου για την συμμετοχή του στην διαδικασία καθώς και το Τεχνικό προσωπικό της Edward Lifescience και συγκεκριμένα την Κα Μαριλένα Ζάχου”.

Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Πηγή: focustonevro.gr