Στον διεθνή Τύπο είναι γνωστή ως “η πόλη που ζει κάτω από ένα κεραμίδι!”. Στην ουσία ολόκληρη η πόλη μένει σε ένα μόνο κτήριο, σε δριμύ ψύχος και έντονες χιονοπτώσεις!

Το Γουίτιερ είναι μια μικρή, απομακρυσμένη πόλη στην Αλάσκα, 96,5 χλμ. νότια από την πόλη Άνκορατζ, η οποία συχνά αναφέρεται ως η «πόλη που ζει κάτω από ένα κεραμίδι». Τι σημαίνει αυτό;

κτήριο Whittier Αλάσκα όπου μένουν όλοι οι κάτοικοιΗ Αλάσκα μέσα από “υπέρυθρες” φωτογραφικές λήψεις!

Η ζωή μέσα σε ένα κτήριο

Οι 217 κάτοικοι της πόλης μένουν σε ένα μεγάλο κτήριο, το περίφημο Begich Tower, που περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται μια μικρή πόλη. Εκκλησία, σχολείο, κλινική, μανάβικο, αστυνομικό τμήμα μέχρι και ταχυδρομείο.

κτήριο Whittier Αλάσκα η πόλη που μένει σε αυτό το κτήριο

Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1974 και τo πιο περίεργο απ΄ όλα είναι το γεγονός ότι δεν χρειάζεται κανείς να βγει από το κτήριο για να κάνει τις δουλειές του, αφού όλα τα βρίσκει δίπλα του!

κτήριο Whittier Αλάσκα φωτισμένο τη νύχταΗ οικογένεια που ζει 18 χρόνια απομονωμένη στην άγρια φύση της Αλάσκας

Οι ρυθμοί ζωής σε αυτή την πόλη κυλούν κανονικά, παρόλο το δριμύ ψύχος και τις έντονες χιονοπτώσεις, αφού όλοι οι κάτοικοι απολαμβάνουν τη ζωή τους μέσα στο κτήριο και μάλιστα αποτελούν μια μεγάλη οικογένεια.

κτήριο Whittier Αλάσκα όπου μένει όλη η πόλη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσβαση σε αυτή την πόλη της Αλάσκας, που είναι αρκετά απομονωμένη, γίνεται είτε με πλοίο είτε μέσω ενός τούνελ. Δείτε το βίντεο από τη χιονισμένη πόλη!

Ανακαλύψτε την Αλάσκα: Την πιο παγωμένη πλευρά των ΗΠΑ!

Βρέχεται από τον Αρκτικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό, είναι top προορισμός για το Βόρειο Σέλας, φιλοξενεί εσκιμώους, πολικές αρκούδες και πιάνει θερμοκρασίες αδιανόητες για τα ελληνικά δεδομένα, της τάξης των -40 βαθμών Κελσίου.

Με τις πολικές νύχτες, τον ήλιο του μεσονυχτίου και τις θερμοκρασίες αυτές, η ζωή στην Αλάσκα σίγουρα δεν είναι εύκολη. Για έναν ταξιδιώτη-λάτρη της περιπέτειας και του διαφορετικού, όμως, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό, τα σημαντικά σημεία του οποίου θα δούμε παρακάτω.

Πηγή: travelstyle.gr