Προβληματισμός επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα για το πώς θα βαθμολογηθούν φέτος οι μαθητές και οι μαθήτριες της χώρας καθώς η παρατεταμένη τηλεκπαίδευση φαίνεται πως έχει κουράσει τόσο τη νέα γενιά όσο και τους καθηγητές.

Το υπουργείο Παιδείας την περασμένη εβδομάδα έδωσε εντολή να εφαρμοστεί η νομοθεσία που ίσχυε και προ καραντίνας, δηλαδή γραπτά τεστ και διαγωνίσματα για τη βαθμολογία των μαθητών, προτείνοντας μάλιστα συγκεκριμένες μεθόδους για να αποφευχθούν πιθανές αντιγραφές.

Πολλοί εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι υπάρχει ηθικό ζήτημα αλλά και πρόβλημα αξιοπιστίας στην αξιολόγηση των μαθητών με τη μέθοδο τπου προτείνει το υπουργείο Παιδείας, με δεδομένα τα προβλήματα σύνδεσης των τηλετάξεων που μπορεί να παρατηρήθηκαν σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί νέοι αναγκάζονται να παρακολουθούν μαθήματα όπως η Φυσική που απαιτεί πράξεις και μεγάλη συγκέντρωση μέσω της οθόνης κινητών τηλεφώνων.

ΣΧΟΛΕΙΑ

Επιπλέον, εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για την προτροπή να χρησιμοποιήσουν πλατφόρμες όπως οι ηλεκτρονικές τάξεις του e-class οι οποίες είναι προαιρετικές και όχι υποχρεωτικές στην χρήση τους. Πάντως οι εκπαιδευτικοί γυμνασίων και λυκείων πρέπει να καταθέσουν τις βαθμολογίες τους μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Η λύση που επιλέγουν οι εκπαιδευτικοί είναι να κάνουν χρήση της διάταξης του νόμου που ορίζει ότι μπορούν να μην αξιολογήσουν ακόμα τους μαθητές τους, καθώς η αξιολόγηση του πρώτοι τετραμήνου είναι απλά διαμορφωτική. Έτσι, σκέφτονται να βάλουν τους βαθμούς τους στο δεύτερο τετράμηνο της χρονιάς, ελπίζοντας σε μία σταδιακή αποκατάσταση της καθημερινότητας στα σχολεία

Πηγή: dikaiologitika.gr