ΕΩΣ ΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιούνται στο Κάτω Νευροκόπι τα «ΑΚΡΙΤΕΙΑ», θρησκευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Παντελεήμονα, από τις 21 έως τις 29 Ιουλίου 2018.

 

Πρόσκληση του Δημάρχου Κ. Νευροκοπίου Β. Γιαννόπουλου

Στην πρόσκληση προς το κοινό για συμμετοχή στα «ΑΚΡΙΤΕΙΑ 2018» ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Βασίλης Γιαννόπουλος αναφέρει:

Με αφορμή το παραδοσιακό πανηγύρι του Νευροκοπίου προς τιμήν του Αγίου Παντελεήμονα, είμαι στην ευχάριστη θέση να απευθύνω θερμή πρόσκληση προς τους απανταχού συμπολίτες μας αλλά και προς όλους όσους αναζητούν μια ευκαιρία ψυχαγωγίας σ’ ένα δροσερό περιβάλλον, όπως αυτό του Κάτω Νευροκοπίου, να συμμετάσχουν στις Θρησκευτικές, Πολιτιστικές και Αθλητικές εκδηλώσεις με την ονομασία «ΑΚΡΙΤΕΙΑ 2018» που θα λάβουν χώρα στην πόλη μας από 21/7 έως 29/7.

Η πανήγυρη του Αγίου Παντελεήμονα έχει καταξιωθεί διαχρονικά στη συνείδηση όλων μας ως μια ακατανίκητη επιθυμία να βρεθούμε στον τόπο μας, να αναπολήσουμε τις ρίζες μας, να ανταμώσουμε, να αναβιώσουμε τους χορούς, τα ήθη και τα έθιμά μας, να αντλήσουμε ψυχική δύναμη και να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη καθημερινότητά μας.

Βέβαιος ότι το όλο πνεύμα που θα αναπτυχθεί στα πλαίσια των πολύπλευρων δραστηριοτήτων «ΑΚΡΙΤΕΙΑ 2018» θα συμβάλλει στην ψυχική ανάταση όλων μας και την αισιόδοξη αντιμετώπιση της πραγματικότητας, σας προσκαλώ ανεπιφύλακτα να πάρετε ενεργά μέρος σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις.

 

Πρόγραμμα

Πέμπτη 26 Ιουλίου

18.00 Τουρνουά ποδοσφαίρου 6+1

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ποδόσφαιρο δίνει δυναμικό παρόν στα Ακρίτεια με Τουρνουά ποδοσφαίρου 6 Χ 6. Υπεύθυνοι Θωμάς Μελενικιώτης τηλ. 6978003954 / Άκης Κεϊσανίδης τηλ. 6987111817

19.00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα

21.00 PIROUETTE

Χορευτικές επιδείξεις από τα τμήματα Νευροκοπίου των κέντρων μπαλέτου PIROUETTE (Έλενα και Κωνσταντίνα Νότα) στην Κεντρική Πλατεία Κ. Νευροκοπίου

22.15 Ανοιχτή Συναυλία

Ανοιχτή συναυλία με μουσική του Πόντου από τον καλλιτέχνη Γιώργο Ορφανίδη

Παρασκευή 22 Ιουλίου

7.30 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα. Θα ακολουθήσει Λιτάνευση της Εικόνας και θα τεθεί σε προσκύνημα Λείψανο του Αγίου.

18.00 Τουρνουά ποδοσφαίρου 6+1

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ποδόσφαιρο δίνει δυναμικό παρόν στα Ακρίτεια με Τουρνουά ποδοσφαίρου 6 Χ 6. Υπεύθυνοι Θωμάς Μελενικιώτης τηλ. 6978003954 / Άκης Κεϊσανίδης τηλ. 6987111817

20.00 Θρακικό θέατρο σκιών Μικρό Διάκοσμο

Το Θρακικό θέατρο σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη θα δώσει μια παράσταση θεάτρου σκιών, με ένα καινούργιο έργο, με ζωντανή μουσική (τζουράς – σαντούρι – τραγούδι). Στο τέλος τα παιδιά έρχονται πίσω από τον μπερντέ και με την υποστήριξη του Καραγκιοζοπαίχτη και της βοηθού μυούνται στην τέχνη του θεάτρου σκιών. Η παράσταση θα γίνει στην κεντρική πλατεία.

21.00 Stand up Comedy

Facebook, κλαμπ και ξενύχτι, μαγειρική και συνταγές, σήριαλ και εκπομπές, οδήγηση, παραδόσεις και έθιμα είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που χαρακτηρίζουν τον σημερινό καθημερινό Έλληνα. Όλοι οι κρυμμένοι χαρακτήρες μας μέσα από την Stand up Comedy παράσταση του Ιορδάνη Γαλόπουλου που σας υπόσχεται γέλιο μέχρι τελικής πτώσεως, στην κεντρική πλατεία.

21.30 Τελετή λήξης

Τελετή λήξης πολιτιστικών εκδηλώσεων ΑΚΡΙΤΕΙΑ 2018 – Σύντομος χαιρετισμός Δημάρχου Κάτω Νευροκοπίου

22.30 Ανοιχτή Συναυλία

Γιώργος Τσαλίκης και Αγγελική Ηλιάδη

Ανοιχτή συναυλία με ένα πλούσιο λαϊκό πρόγραμμα με τις επιτυχίες τω γνωστών τραγουδιστών.

Κυριακή 29 Ιουλίου

10.15 2ο Nevrokopi Trail

Η ομάδα Nevrokopi Runners του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Νευροκοπίου σε συνεργασία με τον σύλλογο χειροσφαίρισης Α.Ο. ΑΚΡΙΤΕΣ 2005 διοργανώνουν έναν αγώνα χωμάτινου δρόμου 13 χιλιομέτρων δίνοντας την ευκαιρία σε αθλητές που έρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας να διασχίζουν μια εξαιρετική διαδρομή μέσα από πανέμορφα δάση αλλά και τον περίφημο κάμπο της πατάτας. Επίσης διοργανώνουν αγώνα 5 χιλιομέτρων σε ένα επίσης πανέμορφο δάσος δίνοντας την ευκαιρία και σε νέους δρομείς να τολμήσουν έναν αγώνα βουνού. Οι εκκινήσεις θα δοθούν στην Κεντρική Πλατεία Κ. Νευροκοπίου.

Υπεύθυνος: Καφετζής Χαράλαμπος – τηλ. 6971593882

13.00 Απονομές Nevrokopi Trail

Στην Κεντρική Πλατεία θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των κατηγοριών.

Όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων θα υπάρχει εμποροπανήγυρη καθώς και έκθεση βιβλίου από την Πολιτιστική Εστία ως και τις 27 Ιουλίου