Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΥΡΟΥ, ΤΟ ΚΕΝΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ –ΜΕΤΕΩΡΗ- ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΟΥ ΘΟΛΟΥ ΤΟΠΙΟΥ

 

 

  • Σάββατο 14-12-2019, ώρα 15.00, Δόξα – Εργοτέλης, επιτακτικό το τρίποντο για τους Μαυραετούς
  • Κ. Ανυφαντάκης (προπονητής Δόξας): Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια
  • Εργοτέλης: Αρχίζει η αντεπίθεσή μας από τον αγώνα με τη Δόξα
  • Τελευταίο εντός έδρας ματς της Δόξας για το 2019

 

Η ήττα στα Γιάννενα πέρασε στην ιστορία και σίγουρα η προβληματική εμφάνιση, ειδικά στο β’ ημίχρονο, επιβάλλεται να ξεπεραστεί. Και η «γιατρειά» ακούει στο όνομα του αντιπάλου το προσεχές Σάββατο 14-12-2019, ώρα 15.00, και είναι ο Εργοτέλης. Στην κατηγορία οι αγωνιστικές αποστάσεις είναι τόσο κοντινές για τις 7-8 ομάδες (από τις 12) που ο χαρακτηρισμός φαβορί ενέχει κινδύνους.

 

Πού πάμε;

 

Πέρα του αγωνιστικού, οι εξελίξεις στο διοικητικό κομμάτι, Δεκέμβρη μήνα, για τη Δόξα είναι «καυτές». Ο Γιάννης Μπύρος ανακοίνωσε ότι από τη νέα χρονιά θα είναι παρελθόν από το τιμόνι της ΠΑΕ και η όποια σοβαρή διάδοχη κατάσταση δεν έχει εμφανιστεί.

Η μεταβίβαση των μετοχών σε 100 «εθελοντές» μετόχους είναι μια διαδικαστική κατάσταση, που δεν εξασφαλίζει ομαλή λειτουργία με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί. Το βέβαιο και σίγουρο είναι ότι ο Γιάννης Μπύρος παραδίδει μια πεντακάθαρη ΠΑΕ, με άδεια Super League 1 και κατασκευή στεγάστρου. Ο ίδιος ξόδεψε πακτωλό χρημάτων, έκανε τα όποια «λάθη», είδε, έμαθε και αποχωρεί.

Ήρθε το καλοκαίρι του 2016 ως χορηγός, κατέστη μεγαλομέτοχος το 2017 και στο χάραγμα του 2020 δηλώνει και είναι παρελθόν. Έδωσε στην ομάδα τον χαρακτήρα του πιο ασφαλούς προορισμού και άπαντες ήρθαν – έφυγαν με μηδέν χρεωστικό υπόλοιπο. Σίγουρα ο επικοινωνιακός «πρωταθλητισμός» των περιόδων 2017-2018 και 2018-2019 κόστισε πανάκριβα και ίσως επίσπευσε το «αντίο» του Γιάννη Μπύρου.

Η έλευση του 2020 βρίσκει μια ΠΑΕ ακέφαλη και οι απαιτήσεις, ο χρόνος και η κατηγορία πιέζουν για μια διάδοχη κατάσταση ρεαλισμού και συνέπειας.