ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Λόγια πολιτικών εν ενεργεία και πρώην: Η μεγαλοψυχία είναι μεγάλο προσόν στην πολιτική. Πρέπει ενωμένοι να προχωρήσουμε. Όλοι μαζί για να πετύχουμε. Με συνεννόηση και συνεργασία θα πάμε μπροστά. Και αλλά πολλά λέγονται.

Τι υποκρισία! Τι προσποίηση! Για να βάζουν τον κόσμο σε «λούκι» ώστε να μην αντιδρά. Γιατί τα λένε τώρα; Να ‘χαμε να λέγαμε μήπως «τσιμπήσει» και πάλι ο λαός. Τι έκαναν προηγουμένως; Όταν ήθελαν την εξουσία φανάτιζαν τον κόσμο με ψεύτικες υποσχέσεις και ειδικά όταν ξεγέλασαν τη μεσαία τάξη, τώρα φτάνει το τέλος της εξουσίας τους και κόπτονται.

Πώς είναι δυνατόν τώρα με τις τόσες διαφωνίες που έχουν τα κόμματα για τον τρόπο διακυβέρνησης να συνυπάρξουν;

Εδώ δεν συμφωνούμε μέσα σε μια οικογένεια και θα συμφωνήσουν τόσα διαφορετικά κόμματα καθένα μάλιστα με τις γραμμές του;

Ας κοιτάξουμε στη μικρή μας κοινωνία που όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας τι συμβαίνει στις οικογένειές τους. Έχουν φιλονικίες, καυγάδες, διαφωνίες, χωρισμούς, πάθη και τόσα άλλα. Ας εφαρμόσουν όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες το «ενωμένοι» πρώτα μέσα στις οικογένειές τους και μετά να απευθύνονται σε μας τους πολίτες.

Παραθέτω λόγια μέσα στη Βουλή του Θανάση Παφίλη για να συγκρίνουμε:

«Σπέρνετε ανέμους θα θερίσετε θύελλες». Αναπόφευκτες οι θύελλες από τη λαϊκή αγανάκτηση που έχει οργή και εκδίκηση γιατί το πολιτικό σύστημα μας δημιουργεί μεθοδικά και σκόπιμα διαφωνίες με τους άδικους νόμους για τις απαγορεύσεις των συναθροίσεων, για την κακή διαχείριση της πανδημίας και τις παραλείψεις της κι έτσι δολοφονούνται δεκάδες άνθρωπο.

«Το ξύλο έχει δύο άκρες» (εννοεί γυρνάει μπούμερανγκ). Αν το πάρει ο λαός θα φύγετε νύκτα, χωρίς να προλάβετε ούτε ελικόπτερα, ούτε αυτοκίνητα. Οι άδικοι νόμοι σας δίνουν στον λαό να μην τους εφαρμόζει, αλλά να παλεύει να τους ανατρέψει. Το δίκαιο κατακτήθηκε μέσα από αγώνες και απειθαρχία και ύστερα θεσμοθετήθηκαν οι δημοκρατικές ελευθερίες. Με τον τρόπο που διαπαιδαγωγείτε τους νέους τι άνθρωποι

είναι αυτοί που φτιάχνετε; Το σύστημα δεν φοβάται την ατομική τρομοκρατία, αλλά την οργανωμένη λαϊκή πάλη. Συμμαζευτείτε. Εμείς οι κομμουνιστές αγωνιζόμαστε για μια άλλη κοινωνία!

Τα συμπεράσματα δικά σας.