ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΡΑΜΑΣ κ. ΠΑΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟ

 

Συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο και τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 16 Μαρτίου 2020. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν το μέλλον του συσσιτίου της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, στο οποίο έχουν παρουσιαστεί προβλήματα λόγω του κορωνοϊού και υπάρχει αγωνία για το μέλλον του. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υπεύθυνος του συσσιτίου της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας πατέρας Αναστάσιος.

Ως γνωστόν, η Ιερά Μητρόπολη Δράμας, με τις υποδομές που διαθέτει στον «Χριστοδούλειο Οίκο Ξενίας», στην Αγία Τριάδα, λειτουργεί Τράπεζα Αγάπης, καλύπτοντας μεγάλο αριθμό πολιτών, οι οποίοι σιτίζονται σε καθημερινό επίπεδο. Μάλιστα, οι μερίδες που παράγονται καθημερινά είναι 380. Πρόκειται για μεγάλο αριθμό, ο οποίος αφορά ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν άλλη διέξοδο για τη σίτισή τους.

Πλέον, λόγω των αλλαγών που έχουν επέλθει στην καθημερινότητα από την παρουσία του κορωνοϊού, υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για τη συνέχιση της λειτουργίας του συσσιτίου σε πρακτικό επίπεδο, με τον απαραίτητο μετριασμό των δια ζώσης επαφών και την σχολαστική τήρηση αποστάσεων ασφαλείας. Εξάλλου, από την προηγούμενη εβδομάδα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει αποφασίσει τα συσσίτια των Ιερών Μητροπόλεων να λειτουργούν υπό την μορφή της διανομής των πακέτων-γευμάτων και όχι της σίτισης εντός των σχετικών δομών, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξουν και οι άνθρωποι που θα προβαίνουν στις σχετικές διανομές.

Τα συγκεκριμένα ζητήματα τέθηκαν από πλευράς του Σεβασμιωτάτου κ. Παύλου στους κ.κ. Παπαδόπουλο και Μαμσάκο και ζητήθηκε να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν, έτσι ώστε το συσσίτιο να συνεχιστεί να λειτουργεί απρόσκοπτα και να μην κινδυνέψουν συμπολίτες μας να χάσουν το μοναδικό μέσο που έχουν να τραφούν σε καθημερινό επίπεδο.

Οι κ.κ. Παπαδόπουλος και Μαμσάκος εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους στο φιλανθρωπικό αυτό έργο της Ιεράς Μητρόπολης και δεσμεύτηκαν ότι εφόσον υπάρχουν τρόποι και ξεπεραστούν τα πρακτικής φύσης προβλήματα που ανακύπτουν, τότε θα συνδράμουν για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του συσσιτίου.