• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ
    • ΔΗΜΟΙ
    • ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΡΑΜΑΣ
    • Ι.Μ. ΔΡΑΜΑΣ
    • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΣ
    • ΕΙΕΤ
    Εργασία Συν
    Εργασία Συν
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Κοινωνία

    Αυτές οι χώρες «γεννούν» τον περισσότερο χρυσό στον κόσμο

    • 13 Δεκεμβρίου 2020

     

    Δέκα κορυφαίες χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή χρυσού.

    Ο χρυσός είναι ένα από τα σπανιότερα στοιχεία στον κόσμο, αποτελώντας περίπου 0,003 μέρη ανά εκατομμύριο του φλοιού της γης. Ποιες χώρες όμως παράγουν περισσότερο;

    Η παραγωγή χρυσού παραμένει σχετικά σταθερή από το 2010. Το 2019, η παγκόσμια παραγωγή ορυχείων χρυσού ανέφερε παραγωγή 3.463,7 τόνων χρυσού, μειωμένη κατά 1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Ακολουθούν δέκα κορυφαίες χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή χρυσού το 2019, ξεκινώντας με τον κορυφαίο παραγωγό και καταναλωτή, την Κίνα. Όλα τα δεδομένα προέρχονται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού.

    1. Κίνα – 383,2 τόνοι

    Για πολλά χρόνια, η Κίνα είναι το κορυφαίο έθνος παραγωγής χρυσού, αντιπροσωπεύοντας το 11% της παγκόσμιας παραγωγής. Ωστόσο, η παραγωγή μειώθηκε από σχεδόν 400 τόνους πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας την τρίτη συνεχόμενη χρονιά μειώσεων. Η πτωτική τάση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις αυστηρότερες περιβαλλοντικές πολιτικές που επιβάλλει η κυβέρνηση.

    2. Ρωσία – 329,5 τόνοι

    Το 83% του ευρωπαϊκού χρυσού προέρχεται από τη Ρωσία, η οποία αυξάνει την παραγωγή του κάθε χρόνο από το 2010. Ποιος είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού της Ρωσίας; Η ρωσική κυβέρνηση, φυσικά, αγοράζει περίπου τα δύο τρίτα του συνόλου του χρυσού που παράγεται τοπικά.

    3. Αυστραλία – 325,1 τόνοι

    Η Αυστραλία σημείωσε επτά διαδοχικά έτη αυξήσεων στην παραγωγή χρυσού, κατά 4% το 2019. Η βιομηχανία ορυκτών παράγει πάνω από το ήμισυ των συνολικών εξαγωγών της Αυστραλίας και παράγει περίπου το 8% του ΑΕΠ.

    4. ΗΠΑ – 200,2 τόνοι

    Η αμερικανική παραγωγή χρυσού μειώθηκε κατά 11% το 2019, ολοκληρώνοντας πέντε συνεχόμενα χρόνια ανάπτυξης. Δώδεκα πολιτείες παρήγαγαν χρυσό, αξίας περίπου 8,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αντιπροσωπεύουν το 6,1% του παγκόσμιου συνόλου. Περίπου το 78% του χρυσού που παράγεται στις ΗΠΑ προέρχεται από τη Νεβάδα.

    5. Καναδάς – 182,9 τόνοι

    Ο Καναδάς διατηρεί τη θέση της εδώ και τρία χρόνια, ακόμη και με ελαφρά μείωση της παραγωγής το 2019. Νέα έργα σε Nunavat, Yukon και Quebec αναμένεται να υποστηρίξουν ισχυρότερη παραγωγή το 2020. Η παραγωγή ορυχείων χρυσού του Καναδά εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης 2,7% από το 2019 έως το 2023.

    6. Περού – 143,3 τόνοι

    Η παραγωγή χρυσού μειώθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Περού κυρίως λόγω της καταστολής των παράνομων εξορυκτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή La Pampa. Η εξόρυξη αποτελεί σημαντικό τμήμα της οικονομίας του Περού και αντιπροσωπεύει πάνω από το 28% της συνολικής παραγωγής της περιοχής.

    7. Γκάνα – 142,4 τόνοι

    Η Γκάνα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στην Αφρική. Μεγάλες βιομηχανίες όπως το AngloGold Ashanti και το Gold Fields έχουν μετατοπίσει το κέντρο τους από τη Νότια Αφρική στη Γκάνα. Το έθνος της Δυτικής Αφρικής έχει περίπου 1.000 μετρικούς τόνους αποθεματικών.

    8. Νότια Αφρική – 118,2 τόνοι

    Τα μεταλλεία χρυσού της Νότιας Αφρικής επιβραδύνονται κάθε χρόνο από το 2008, με εξαίρεση το 2013, όταν η παραγωγή αυξήθηκε κατά μερικούς τόνους. Η Νότια Αφρική, ωστόσο, εξακολουθεί να φιλοξενεί το βαθύτερο ορυχείο χρυσού στον κόσμο, το ορυχείο Mponeng, που εκτείνεται 2,5 μίλια υπόγεια.

    10. Βραζιλία – 106,9 τόνοι

    Η Βραζιλία παρήγαγε δέκα περισσότερους τόνους χρυσού σε σχέση με το προηγούμενο έτος για να κατακτήσει τον αριθμό δέκα στη λίστα. Η παράνομη εξορυκτική δραστηριότητα αυξήθηκε απότομα τα τελευταία πέντε χρόνια στην καρδιά του τροπικού δάσους του Αμαζονίου. Ο Πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρο ώθησε τη χώρα να αναπτύξει τον Αμαζόνιο οικονομικά και να αξιοποιήσει τον πλούτο της σε ορυκτά

    Πηγή: fortunegreece.com

    • χρυσός
    Προηγούμενο Άρθρο
    • Κοινωνία

    Σε εξέλιξη η επιχείρηση διανομής του εμβολίου στις ΗΠΑ

    Δείτε τη δημοσίευση
    Επόμενο Άρθρο
    • Κοινωνία

    Ένας στους πέντε που νόσησε με Covid-19 θα εμφανίσει ψυχική διαταραχή

    Δείτε τη δημοσίευση

    Θα σας αρέσουν επίσης

    Δείτε τη δημοσίευση

      Κρούσματα στη Δράμα: Απογειώθηκαν και πάλι τα νούμερα

      Δείτε τη δημοσίευση

        Κρούσματα στη Δράμα: Ξανά στα ύψη

        Δείτε τη δημοσίευση

          Επιδότηση έως 50% για επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά συστήματα στον πρωτογενή τομέα (πίνακας)

          Δείτε τη δημοσίευση

            Εγκαίνια έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο

            Δείτε τη δημοσίευση

              Δράμα: Συνελήφθη για τη μεταφορά 8 μη νόμιμων μεταναστών

            • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
              captain Mεταξάς covid-19 lockdown Αλλαξομπαλιές Απ'ολα εχει ο μπαχτσες Απώλειες Αστυνομία Αστυνομία Δράμας Αστυνομικό Δελτίο Γονείς Δήμος Δράμας Δολοφονία Δράμα ΕΟΔΥ Ελλάδα Εμβολιασμοί Ημερήσια κρούσματα Θάνατοι Θεσσαλονίκη ΚΚΕ Καβάλα Καρότο και μαστίγιο Κεφαλίδου Κρούσματα Μέτιος Μέτιος Χρήστος Μέτρα Μητσοτάκης Μητσοτάκης Κυριάκος Ξανθόπουλος ΟΑΕΔ Οικονομία Πάτρα Παιδιά Πανδημία Περιφέρεια Α.Μ.Θ. ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Κεφαλίδου Χατζόπουλος έγκλημα έρευνα ανήλικα εμβόλια κορονοϊός σχολεία
              ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                «ΕΡΓΑΣΙΑ…συν» Σπυρίδων Δημήτριος Λάτσας
                “ΕΡΓΑΣΙΑ…συν» ergasia-press.grΓ Παπανδρέου 1 66100 ΔράμαΑτομική Επιχείρηση ΑΦΜ 024910340
                Δ.Ο.Υ Δράμας-Νευροκοπίου ( 5111 )
                Αρ ΓΕΜΗ 051544719000

                Τηλ 25210-22700 e-mail: [email protected]

                Νόμιμος εκπρόσωπος/Iδιοκτήτης/Διευθυντής/Διαχειριστής/Δικαιούχος Ονόματος (domain name):
                Σπυρίδων-Δημήτριος Αναστασίου Λάτσας

                Διευθυντής Σύνταξης: Αθανάσιος Σιουτόπουλος

                This awesome website is handcrafted with love by

                Εισάγετε τις λέξεις που αναζητάτε και πατήστε enter.