ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ» ΑΛΕΞΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ

 

  • «Η διαδρομή του καθενός είναι ευανάγνωστη, έχει μεγάλη ευκρίνεια και αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στη μικρή μας κοινωνία»
  • «Βασικός μας στόχος είναι να βγει η Δράμα από την απομόνωση»
  • «Μπορώ να βοηθήσω στην επίλυση θεμάτων και σε περιφερειακό επίπεδο, κάτι που το έχει ανάγκη ο τόπος, λόγω της στασιμότητας και της τελμάτωσης που έχει υποστεί η Δράμα από τη διοίκηση της σημερινής Περιφερειακής Αρχής»
  • «Στη Δράμα και στους Δραμινούς δεν αξίζει τέτοια αντιμετώπιση και συμπεριφορά»

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εργασία… συν» παραχώρησε ο υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας με την «Περιφερειακή Σύνθεση» κ. Αλέξης Παναγιωτίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές. Ο κ. Παναγιωτίδης μίλησε για την υποψηφιότητά τους, τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες οφείλουν να επιλέξουν «Περιφερειακή Σύνθεση», καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δράμα.

Κύριε Παναγιωτίδη, είστε υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές σε περιφερειακό επίπεδο με την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση». Για ποιους λόγους πήρατε αυτή την απόφαση;

Κύριε Λάτσα, κατ’ αρχάς σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δίνετε να εκφράσω τις απόψεις μου μέσω της εφημερίδας σας. Πήρα αυτή την απόφαση γιατί πιστεύω πως οι κύκλοι πρέπει να κλείνουν και να ανοίγουν άλλοι με ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες για δουλειά και προσφορά στον συνάνθρωπό μας. Άλλωστε η προσφορά μου στους δημότες του Δήμου Δράμας θα συνεχίσει να υφίσταται και μέσα από τον θεσμό της Περιφέρειας και επιπροσθέτως θα μπορώ να βοηθήσω στην επίλυση θεμάτων και σε περιφερειακό επίπεδο, κάτι που το έχει ανάγκη ο τόπος, λόγω της στασιμότητας και της τελμάτωσης που έχει υποστεί η Δράμα από τη διοίκηση της σημερινής Περιφερειακής Αρχής.

Κατά τη διάρκεια της θητείας στον Δήμο Δράμας, ασχοληθήκατε με την Κοινωνική Πολιτική του Δήμου. Ποιος είναι ο προσωπικός σας απολογισμός και κυρίως πόσο σημαντική είναι η άσκηση κοινωνικής πολιτικής από τους φορείς της αυτοδιοίκησης;

Θα ξεκινήσω από το δεύτερο αν μου επιτρέπετε. Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι επιβεβλημένη και απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε. Θέλω να ξέρετε πως τίποτα απ’ όσα κατάφερα, σε συνεργασία με τα άξια στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, δεν ήταν τυχαία, ούτε έγιναν με μαγικό ραβδί. Και αυτό γιατί ούτε μάγοι είμαστε, ούτε ραβδιά έχουμε μάθει να κουνάμε και να κάνουμε τους μαέστρους.

Είμαι υπερήφανος, όσο και αν αυτό ακούγεται κάπως, διότι με σωστή στρατηγική, χωρίς καμία βοήθεια από κανέναν αιρετό πρώτου βαθμού καταφέραμε μαζί με τα στελέχη της υπηρεσίας να κάνουμε σωστή και χρηστή διαχείριση των κονδυλίων και να φτάσουμε τον Δήμο Δράμας να απορροφά αστρονομικά ποσά, προσφέροντας τα απαραίτητα προς το ζειν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Θα σας πω μόνο αυτό… Έφυγα από τον Δήμο Δράμας και καταφέραμε να έρθουν στη Δράμα 1.700.000 ευρώ σε τρόφιμα δίνοντας ανάσα σε συμπολίτες μας που είχαν πραγματική ανάγκη.

Πώς κρίνετε την κατάσταση που επικρατεί στον Νομό Δράμας; Ποια πιστεύετε πως είναι τα σημαντικότερα προβλήματα και πώς αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Η Δράμα έχει πολλά και διαφορετικά προβλήματα σε σχέση με την υπόλοιπη επικράτεια. Η κατάσταση που επικρατεί δεν είναι καθόλου καλή και αυτό γιατί πιστεύω πως ο καθένας βγάζει ό,τι κρατάει μέσα του επί σειρά ετών, προσπαθώντας όχι να βρεθεί λύση αλλά να πλήξει τον «αντίπαλό» του ανεξαρτήτως ποιος είναι και που ανήκει.

Ένα λοιπόν βασικό θέμα είναι πως στην αυτοδιοίκηση και για την επόμενη μέρα κάποιοι πρέπει να καταλάβουν πως η πολιτική σκακιέρα δεν είναι «μαγαζί» ούτε πεδίο αντιπαράθεσης για κανέναν. Χρειάζεται λοιπόν σύμπλευση και να παραμεριστούν γενικά οι εγωισμοί και να φύγει η κακία από την ψυχή ορισμένων, έτσι ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας και να πάρουμε ανάσα ως τοπική κοινωνία. Αυτό λοιπόν που νομίζω πως πρέπει να γίνει ως άμεση προτεραιότητα είναι να συμβάλουν οι πολίτες με επιλογές που είναι δοκιμασμένες. Η κάθε παράταξη έχει άξιους και ικανούς συναδέλφους, αλλά αυτό δεν φτάνει. Πρέπει οι πολίτες να ασχοληθούν με την ανάγνωση των προγραμμάτων των θέσεων και της θύμησης της τετραετίας που έφυγε. Επίσης καλό θα είναι ορισμένοι να μην ασχολούνται με τα κοινωνικά δίκτυα τόσο πολύ παρεμβαίνοντας στον κάθε πολίτη αν κάποιο σχόλιο δεν τους αρέσει. Καλό θα είναι τον χρόνο αυτόν να τον αφιερώσουν στο να δώσουν λύσεις στα προβλήματα ώστε να μην αναπαράγονται διάφορα σχόλια που τους ενοχλούν. Τότε μόνο θα είμαστε όλοι ωφελημένοι.

Ποιος είναι ο σχεδιασμός της παράταξής σας για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας εφόσον οι πολίτες επιλέξουν την «Περιφερειακή Σύνθεση» ως Περιφερειακή Αρχή;

Βασικός μας στόχος είναι να βγει η Δράμα από την απομόνωση. Ξέρω πως θα μου πουν κάποιοι πως αυτό το ακούνε χρόνια. Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα ο δρόμος Δράμας – Αμφίπολης να έχει εξαγγελθεί και πως «ο εργολάβος εγκαθίσταται εντός του καλοκαιριού», «ο εργολάβος πιάνει δουλειά σε 18 μήνες», «ο εργολάβος… οι μελέτες… η Εγνατία, το Υπουργείο, η ΣΔΙΤ» και ένα σωρό άλλα που ακούμε εδώ και δεκαετίες και να μην μπορεί να βρεθεί μία λύση.

Θα ήταν περισσότερο έντιμο πολιτικά να μας έλεγε η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή πως «δεν πρόκειται να γίνει αυτό το έργο ποτέ», να το πάρει απόφαση και ο επιχειρηματικός κόσμος που το έχει ανάγκη αλλά και όλοι όσοι μετακινούνται από και προς Θεσσαλονίκη.

Μία άλλη διαχρονική πληγή είναι αυτή του Χιονοδρομικού Κέντρου του Φαλακρού. Τι να πει κανείς για το θέμα αυτό… Στεναχωριέμαι για όλα αυτά που συμβαίνουν και που διαβάζω στον Τύπο. Έχω τη βεβαιότητα πως στη Δράμα και στους Δραμινούς δεν αξίζει τέτοια αντιμετώπιση και συμπεριφορά.

Με ποια κριτήρια πιστεύετε πως θα ψηφίσουν οι συμπολίτες μας στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές;

Οι πολίτες έχουν τις δικές τους θέσεις και απόψεις προκειμένου να κάνουν την επιλογή τους. Το θέμα δεν είναι πως ψηφίζουν οι ίδιοι, αλλά τι κάνουμε όλοι εμείς από την πλευρά μας προκειμένου να τους εμπνεύσουμε να επιλέξουν άξια και ικανά στελέχη με όρεξη και προσφορά για δουλειά. Ελπίζω και εύχομαι να κρίνουν τις απερχόμενες διοικήσεις και να δώσουν την ευκαιρία όπου αυτές δεν λειτούργησαν καλά και προς όφελος των πολιτών να επιλέξουν νέα πρόσωπα και νέες παρατάξεις όπως είναι η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΉ ΣΥΝΘΕΣΗ.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη, για ποιους λόγους οι συμπολίτες μας να επιλέξουν την «Περιφερειακή Σύνθεση» και εσάς προσωπικά στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου;

Γιατί η σύγκλιση που έχει καταφέρει ο αυριανός Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης είναι εκπληκτική. Και δεν είναι εκπληκτική μόνο σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού, αλλά είναι εκπληκτική σε σύνθεση θέσεων και απόψεων. Εμείς δεν κοιτάμε με κομματικές παρωπίδες, ούτε έχουμε να δώσουμε λόγο στην Αθήνα, παρά μόνο στους συμπολίτες μας στην Π.Ε. Δράμας και στην υπόλοιπη Περιφέρεια που θα μας ψηφίσουν. Λόγο βεβαίως θα δίνουμε και σε όσους δεν μας ψηφίσουν γιατί όλοι δικαιούνται να μάθουν και να ξέρουν τι κάνουμε.

Όσο για την επιλογή στο πρόσωπό μου, έχω να πω πως η διαδρομή του καθενός είναι ευανάγνωστη, έχει μεγάλη ευκρίνεια και αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στη μικρή μας κοινωνία.

Θα συνεχίσω να βοηθάω και να στέκομαι δίπλα στους πολίτες, όπως κάνω εδώ και πολλά χρόνια. Δεν θα τους εγκαταλείψω και δεν θα αφήσω το λειτούργημα του Γιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, όπως διαδίδουν ορισμένοι. Πάνω από όλα είμαι Γιατρός και έπονται όλα τα υπόλοιπα. Η εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια και η πορεία μου στις θέσεις ευθύνης που κατείχα στον Δήμο της Δράμας νομίζω ότι δικαίωσε την επιλογή των συμπολιτών μου. Αυτό θα γίνει και τώρα με την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και τους ευχαριστώ προκαταβολικά για αυτό.