Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δράμας, Εντεταλμένος για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και για θέματα Υγείας, κ. Αλέξης Παναγιωτίδης, σχετικά με τη δικαίωσή του από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το θέμα της καταβολής εξόδων παράστασης την περίοδο που ήταν Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας, κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο.

Όπως ανέφερε ο κ. Παναγιωτίδης, ο ίδιος, μετά από 4,5 χρόνια, δικαιώθηκε πανηγυρικά από το Ελεγκτικό Συνέδριο και πλέον προσφεύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον προσώπου που σύμφωνα με τον ίδιο προσπάθησε να σπιλώσει το όνομά του και την υπόληψή του. Ο κ. Παναγιωτίδης δεν κατονόμασε το συγκεκριμένο πρόσωπο, παρά μόνο ανέφερε την πολιτική ιδιότητα του ως «πρώην επικεφαλής της παράταξης “Πόλη και Ζωή”».

Αναλυτικά ο κ. Παναγιωτίδης, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ανέφερε: «Πριν 4,5 χρόνια κατηγορήθηκα από τον πρώην επικεφαλής της “Πόλης και Ζωής” και φωτογραφήθηκα, γιατί Πρόεδρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου ήμουν μόνο εγώ, οι άλλοι Πρόεδροι ήταν του Ιδιωτικού Δικαίου, ο κ. Χατζηγιάννης και ο κ. Ψαρράς. Κατηγορήθηκα ότι καταχρηστικά και παράνομα παίρνω διπλούς μισθούς από το Νοσοκομείο και από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου. Προσπάθησε ο επικεφαλής της “Πόλης και Ζωής” να σπιλώσει την υπόληψη και την αξιοπρέπεια τη δικιά μου και της οικογένειάς μου. Μου προκάλεσε μεγάλη οικονομική ταραχή, γιατί έπιαναν τη σύζυγό μου τότε στους δρόμους και την έλεγαν “δεν ντρέπεται ο άνδρας σου να παίρνει διπλούς μισθούς σε εποχές κρίσης”. Πραγματικά πέρασα πάρα πολύ δύσκολες στιγμές και κατέφυγα μετά στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όλα αυτά έχουν καταγραφεί τότε σε dvd, σε εφημερίδες, σε δηλώσεις στα κανάλια και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όλα αυτά τα είχα καταθέσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο με φωτογραφίες και έχουν ελεγχθεί και από το Ελεγκτικό Συνέδριο αυτή η δυσφήμηση που έγινε στο πρόσωπό μου. Αυτά έγιναν όλα για πολιτικούς σκοπούς. Θα πρέπει επιτέλους, κάποια στιγμή, να σταματήσουν σε αυτή την πόλη να πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα, για να κερδίζουν προσωπικά πολιτικά οφέλη και στο τέλος κανένας από αυτούς να μην τιμωρείται. Πραγματικά είναι απίστευτο αυτό που γίνεται σε αυτή την πόλη και κυρίως ό,τι κυνηγάνε τους νέους πολιτικούς.

Μετά από 4,5 χρόνια, λοιπόν, αφού κατηγορήθηκα για βαριά αμέλεια και με τη συμπεριφορά μου, όπως έγραψε τότε ο Επίτροπος, προκάλεσα έλλειμμα στη διαχείριση του Νομικού Προσώπου, δικαιώθηκα επιτέλους. Κι όχι απλά δικαιώθηκα. Δικαιώθηκα πανηγυρικά για αυτά που έλεγα τότε και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην τηλεόραση. Προσωπικά τότε βγήκα στην τηλεόραση και ζήτησα, σε δημόσιο διάλογο που είχαμε με τον επικεφαλής, να μου ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Η απάντησή του ήταν ότι “συγγνώμη δεν ζητάω”. Για αυτό τον λόγο θέλω να πω ότι συγγνώμη δεν δέχομαι από κανέναν άνθρωπο. Ζημιώθηκα ψυχολογικά και οικονομικά τα τελευταία 4,5 χρόνια.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι καταπέλτης. Λέει ότι “σε κάθε περίπτωση τα έξοδα παράστασης που καταβάλλονται σε Προέδρους Δ.Σ. δημοτικών Ν.Π.Δ.Δ. δεν εμπίπτουν στην έννοια των αποδοχών της παραγράφου 11 του άρθρου 25 του νόμου 4354 του 2015, καθότι πρόκειται για παροχές αβέβαιες, μη πάγιου χαρακτήρα και κυμαινόμενου ύψους, το οποίο δεν προσεγγίζει καν τον εισαγωγικό βασικό μισθό υπαλλήλου κατηγορίας ΥΕ”. Έβγαιναν και έλεγαν, αλλά δεν έλεγαν το ποσό που έπαιρνα τότε από το Νομικό Πρόσωπο. Το ποσό ήταν 420 ευρώ. Τα 420 ευρώ, απ’ ότι ήξεραν τότε όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και το είχα πει και στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα χρησιμοποιούσα για να κατεβαίνω στο Υπουργείο για δουλειές του Νομικού Προσώπου. Ουδέποτε ζήτησα από τον Δήμο να μου καλύψει τα έξοδα, όπως όφειλε, για να κατέβω στα Υπουργεία για τις υποχρεώσεις του Νομικού Προσώπου. Όλα τα έξοδα τα κάλυπτα από εκείνα τα χρήματα. Και τα χρήματα ήταν περίπου 4-5 μήνες που πήρα και τα έξοδα μου για να κατέβω στο Υπουργείο ήταν πάρα πολύ περισσότερα. Γιατί τότε ως Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. κατάφερα να πάρω 450.000 ευρώ για τους Παιδικούς Σταθμούς, για τις αυλές, κατάφερα να πάρω τις αδειοδοτήσεις, πήγαμε για τον καινούργιο Παιδικό Σταθμό που χτίζεται τώρα. Κατέβηκα πάρα πολλές φορές κάτω και το είπα και στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι είπαν ότι λάθος μου, έπρεπε να τα ζητήσω από τον Δήμο να μου τα καταβάλλει. Κάτι που δεν ήθελα, γιατί θεωρούσα ότι τα λεφτά που έπαιρνα από το Νομικό Πρόσωπο είναι επαρκή για να μπορέσω να κατέβω στην Αθήνα και να γυρίσω.

Από εδώ και πέρα, όπως είπα, δεν δέχομαι καμία συγγνώμη από κανέναν άνθρωπο. Οι συγγνώμες τελείωσαν. Μέσα στην εβδομάδα ετοιμάζουμε αγωγή εναντίον του ανθρώπου που προσπάθησε να σπιλώσει το όνομά μου και την υπόληψή μου. Από εδώ και πέρα θα ακολουθήσω την κάθε νόμιμη οδό. Δεν θα αφήσω ποτέ ξανά κανέναν άνθρωπο να μιλήσει άσχημα, χωρίς στοιχεία, εναντίον μου και δεν θα επιτρέψω κανέναν, μα κανέναν, να σπιλώσει ξανά το όνομά μου.

Πέρασα πολύ δύσκολα 4,5 χρόνια. Όποιος βρισκόταν στη θέση μου θα καταλάβαινε. Είχαμε τρία δικαστήρια πολύ δύσκολα, για να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Γιατί τελικά αποδείχθηκε σε όλα αυτά που γράφονται, ότι πραγματικά αυτά που έλεγα τότε και στην τηλεόραση και στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι η μόνη αλήθεια, ότι ποτέ δεν ζήτησα κάτι που δεν το δικαιούμουν. Και είχα και απόφαση, τον Σεπτέμβριο υπογράφηκε απόφαση από τον Επίτροπο, ότι νομίμως καταβάλλονται αυτά τα λεφτά. Δεν πήγα και είπα εγώ την ταμία δώσε μου τα χρήματα, τα δικαιούμαι. Είναι με απόφαση τότε του Επιτρόπου».

Ο κ. Παναγιωτίδης σημείωσε πως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, εφόσον θα παραβρίσκεται ο πρώην επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Ζωή» θα καταθέσει σε όλους τους επικεφαλής dvd και εφημερίδες με δηλώσεις και ό,τι έχει ειπωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για την υπόθεσή του. «Πλέον δικαιώθηκα. Δεν είμαι ελέφαντας, πρέπει να το γνωρίζει όλος ο κόσμος. Η απόφαση είναι εδώ πλέον και λέει πως “Δέχεται την έφεση του Αλέξανδρου Παναγιωτίδη. Ακυρώνει την Πράξη του 2018 του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Νομό της Δράμας και διατάσσει την απόδοση του κατατεθέντος παραβόλου στον εκκαλούντα”. Δεν είμαι πλέον ελέφαντας», κατέληξε ο κ. Παναγιωτίδης.