Τις συχνές και απροειδοποίητες διακοπές ηλεκτροδότησης στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου ανέδειξε, μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας Αναστάσιος Νικολαΐδης. Συγκεκριμένα, κατέθεσε ως αναφορά προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετική επιστολή του Δημάρχου Κ. Νευροκοπίου κ. Ελευθέριου Ταμπουρίδη. Όπως ανέφερε ο κ. Ταμπουρίδης, λόγω των διακοπών στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος προκαλούνται σοβαρές δυσλειτουργίες στη ζωή των κατοίκων, καθώς και στην οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή.

Για αυτό το πολύ σημαντικό πρόβλημα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δια της Υφυπουργού κ. Αλεξάνδρας Σδούκου, αρκείται στην υιοθέτηση των απόψεων του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Στο σχετικό έγγραφό του, ο ΔΕΔΔΗΕ αναγνωρίζει πως πραγματοποιούνται διακοπές ηλεκτροδότησης, τις οποίες όμως χαρακτηρίζει ως προγραμματισμένες και τις αποδίδει στην υλοποίηση έργων. Ακόμη, επισημαίνει πως «αντιλαμβανόμενοι την αναστάτωση που προκαλεί κάθε (έστω και προγραμματισμένα – ανακοινωμένα) διακοπή ηλεκτροδότησης, προσπαθούμε να είναι κατά το δυνατόν συντομότερη, σε ημέρες μικρότερης όχλησης και φυσικά λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες του λεκανοπεδίου Κάτω Νευροκοπίου».

Σε σχετική δήλωσή του ο Βουλευτής κ. Νικολαΐδης ανέφερε τα εξής: «Η ανθρώπινη παρουσία και κατ’ επέκταση κάθε πτυχή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στον ακριτικό Δήμο Κ. Νευροκοπίου είναι ιδιαίτερα σημαντικές και πρέπει όχι μόνο να προστατευθούν, αλλά και να αναβαθμιστούν. Τα όσα αναφέρονται στις απαντήσεις του Υπουργείου Ενέργειας και του ΔΕΔΔΗΕ, σχετικά με τις συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα περιγράφονται στην επιστολή του Δημάρχου κ. Ταμπουρίδη. Για αυτό και πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στον Δήμο Κ. Νευροκοπίου. Αναμένουμε τη λήψη σχετικών πρωτοβουλιών και είναι αυτονόητο πως αν χρειαστεί θα επανέλθουμε, καθώς η ποιότητα ζωής και η εύρυθμη λειτουργία κάθε δραστηριότητας στον Νομό Δράμας αποτελούν προτεραιότητα».

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΔΔΗΕ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ