ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΔΗΛΩΝΟΥΝ:

 

  • Μετριοπαθείς οι απόψεις της νέας ιδιοκτησίας, αλλά ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο μέλλον

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

 

Έχει περάσει μικρό χρονικό διάστημα από τότε που η επιχείρηση μαρμάρου συμφερόντων Λαζαρίδη άλλαξε χέρια και την διαχείριση πλέον θα την έχει η εταιρεία NORDIA – MARMOLINE

Οι εργαζόμενοι με πρωτοβουλία του Σωματείου τους συναντήθηκαν με τον νέο επενδυτή κ. Ανδρέα Αλτ ο οποίος, σύμφωνα με την τοποθέτηση των ίδιων των εργαζομένων, ήταν ξεκάθαρος και σαφής, κάνοντας τους γνωστό πως η επιχείρηση θα προβεί σε απολύσεις προσωπικού, κυρίως στον τομέα παραγωγής.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Εργασία…συν» ο Πρόεδρος του σωματείου κ. Χρήστος Ράλλης, στη συνάντηση που έγινε με τον επιχειρηματία, τους κατέστησε σαφές πως από τα 130 άτομα που είναι εργαζόμενοι στην συγκεκριμένη επιχείρηση τα 56 άτομα ανήκουν στο τμήμα παραγωγής και στα γραφεία, τμήμα το οποίο δεν τυγχάνει του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος τους επενδυτή, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μειώσεις προσωπικού στο συγκεκριμένο τμήμα της τάξης του 70%.

Σύμφωνα πάντα με τους εργαζόμενους το συγκεκριμένο τμήμα είναι επικερδές καθ’ ότι συντελείται η επεξεργασία των όγκων και ό,τι προϊόν παράγεται, προωθείται στην αγορά, καθ’ ότι υπάρχει ήδη συγκεκριμένο πελατολόγιο. Επομένως, όπως επισημαίνουν, δεν τίθεται θέμα ζημιογόνου τμήματος του εργοστασίου.

Να σημειωθεί επίσης πως το όλο πακέτο της αγοράς περιλαμβάνει το υφιστάμενο εργοστάσιο, τρία ενεργά λατομεία (Θάσο, Γρανίτη και Σκόπια), ενώ στην συμφωνία περιέχονται και 10-15 τοπογραφικά διαγράμματα για νέες εξορύξεις.

 

Μετριοπαθής στάση από τον νέο επενδυτή Ανδρέα Αλτ

 

Η εφημερίδα «Εργασία…συν» επικοινώνησε με τον νέο επενδυτή κ. Ανδρέα Αλτ ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων πως μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του πακέτου της εταιρείας, δεν είναι σκόπιμο να λέγεται τίποτα, θεωρώντας μάλιστα μη χρήσιμη την δημοσιοποίηση του θέματος, καθ’ ότι δεν είναι σε θέση όπως δήλωσε, να ξέρει πότε ακριβώς οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα ολοκληρώσουν τις διαδικασίες πώλησης.

Τόνισε όμως πως καλό θα είναι οι εργαζόμενοι να έχουν εναλλακτικές λύσεις για την επόμενη μέρα, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την θέλησή του, που ποτέ άλλωστε δεν απέκρυψε τόσο στη συνάντηση του με το Εργατικό Κέντρο Δράμας, όσο και με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αργύρη Πατακάκη, για πιθανές απολύσεις προσωπικού και συρρίκνωση της εταιρείας από το έμψυχο υλικό της.

Εν κατακλείδι οι εργαζόμενοι θεωρούν δεδομένο πως θα γίνουν απολύσεις στο άμεσο μέλλον και αναμένουν από τους τοπικούς άρχοντες να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της διατήρησης των θέσεων εργασίας.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε, εκτός τις συναντήσεις που έγιναν από το Σωματείο τους, (Αντιπεριφερειάρχη κ. Αργύρη Πατακάκη, Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Χρήστο Καραγιαννίδη, Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Δημήτρη Κυριαζίδη και με την διοίκηση του Ε.Υ.Κ. υπό τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Σαβρίδη) έχουν ήδη κινήσει διαδικασία συνάντησης με την Βουλευτή της Δημοκρατική Συμπαράταξη κ. Χαρά Κεφαλίδου. τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο και ευελπιστούν σε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη, προκειμένου να τους εκθέσουν το πρόβλημα και να ζητήσουν και την δική τους συμβολή για τα περαιτέρω, ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Τέλος να τονίσουμε πως το Ε.Υ.Κ. πραγματοποίησε ήδη συνάντηση με τον νέο επενδυτή-επιχειρηματία κ. Ανδρέα Αλτ και τους συνεργάτες του και αναμένεται η έκδοση δελτίου τύπου για τα συμπεράσματα αυτής της επαφής.