ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Με τη διεξαγωγή της καθιερωμένης παρέλασης, επί της οδού Εθνικής Αμύνης, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην πόλη της Δράμας, την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018. Οι καιρικές συνθήκες και κυρίως το γεγονός ότι δεν σημειώθηκε βροχόπτωση αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα για να παρακολουθήσει πλήθος κόσμου την παρέλαση των πολιτικών (Σύλλογοι και σχολεία) και στρατιωτικών.

Όπως συνέβη και στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, πριν από μερικούς μήνες, δεν παραβρέθηκε εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Δράμα κι έτσι, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης έλαβε την αντίστοιχη θέση μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Ακόμη παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις η Βουλευτής Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, στο πλαίσιο του εορτασμού, είχαν προηγηθεί η έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος της Φρουράς Δράμας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας, επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου, καθώς και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας στο Δημοτικό Κήπο.

 

Μηνύματα για ενότητα και συνεννόηση

Στις δηλώσεις τους μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης οι θεσμικοί εκπρόσωποι της Δράμας έστειλαν τα μηνύματά για ενότητα και συνεννόηση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης ανέφερε: «Εορτάσουμε τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά και την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον τουρκικό ζυγό. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, που η πατρίδα δοκιμάζεται και που έχει παρά πολλές προκλήσεις από τους γείτονες, θα πρέπει ο ελληνικός λαός να είναι ενωμένος. Να δείξει πραγματικά ότι έχει όραμα, αλλά και να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία όλες τις προκλήσεις, οι οποίες γίνονται από τους γείτονές μας. Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία και το παράδειγμα των ηρώων του 1821 να μας δίνει πραγματικά κάποια μηνύματα πολύ σημαντικά για να αντιμετωπίζουμε τα μεγάλα προβλήματα».

Η Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου, μιλώντας στα Μ.Μ.Ε., επεσήμανε: «Τα εθνικά θέματα είναι πολύ μεγάλα για να αντιμετωπίζονται από μία Κυβέρνηση μόνη της και σε αποδρομή. Η στοιχειώδης συνεννόηση θέλει έγκυρη και έγκαιρη συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις, ψύχραιμη αντιμετώπιση, καθαρό νου και εθνική συνείδηση. Νομίζω ότι η Κυβέρνηση, έστω και αυτή την ώρα, πρέπει να συνειδητοποιήσει και να αναλάβει πρωτοβουλίες, οι οποίες θα δώσουν λύση στο πρόβλημα των δύο στρατιωτικών μας. το οφείλει στους ίδιους, στις οικογένειές τους και σε όλο τον ελληνικό λαό. Χρόνια πολλά για τη σημερινή ημέρα σε όλους».

Στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος σημείωσε: «Μια διπλή γιορτή η σημερινή. Γιορτή της Ορθοδοξίας, αλλά και γιορτή του Έθνους μας. Υπό τη σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου, ας συνετιστούμε όλοι και ας βροντοφωνάξουμε ότι όλοι οι Έλληνες ενωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Χρόνια πολλά σε όλους τους συμπολίτες μου».