Σε ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Δράμας της Ν.Δ. για την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα αναφέρονται τα εξής:

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας ξεκίνησε τις επισκέψεις του για το έτος 2022 από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου.

Αρχικά συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Δράμας, παρουσία του Βουλευτή Ν.Δ. Δράμας κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το κτήριο της Αντιπεριφέρειας Δράμας, όπου συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Γρηγόριο Παπαεμμανουήλ. Ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη στο Δημαρχείο Δράμας, υπό τον Δήμαρχο, κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και στη συνέχεια στο Δήμο Δοξάτου, υπό τον Δήμαρχο, κ. Θεμιστοκλή Ζεκερίδη.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρά στη χρηματοδότηση:

-Της πρότασης «Αστικής Αναζωογόνησης» του Δήμου Δράμας (ΑΤ06), ύψους 10,4 εκατ. ευρώ, για την υλοποίηση δύο σημαντικών έργων υποδομής (Ανακατασκευή κερκίδων και αίθουσας προθέρμανσης στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας «Αλέκος Φρούσιος» και Διαμόρφωση της περιμετρικής οδού Κορυλόβου).

-Της πρότασης του Δήμου Δράμας (ΑΤ04) για την υλοποίηση του έργου διαχείρισης απορριμμάτων, ύψους 958.387 ευρώ.

-Της πρότασης του Δήμου Δοξάτου (ΑΤ07) ύψους 4,9 εκατ. ευρώ, για την κατεδάφιση του παλαιού σχολικού συγκροτήματος και την ανέγερση νέου, που θα στεγάσει τους μαθητές του Γυμνασίου–Λυκείου Καλαμπακίου.

-Της πρότασης του Δήμου Δοξάτου (ΑΤ14-1821) ύψους 279.000 ευρώ, για την ανάδειξη των «βημάτων του Αποστόλου Παύλου, στο χώρο και στο χρόνο».

Πρόκειται για τέσσερα νέα έργα, τα οποία έρχονται να προστεθούν στο έργο για τη βελτίωση του αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου Δοξάτου –ύψους 6,1 εκατ. ευρώ– και του έργου «Αστικής Ανάπλασης» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης – ύψους 12,3 εκατ. ευρώ– που έχουν ήδη δρομολογηθεί, με χρηματοδότηση από τα αναπτυξιακά προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη γίνονται πράξη.

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, συνόδευσαν ο Βουλευτής ΝΔ Δράμας, κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Δράμας, κ. Αλέξανδρος Γεωργιάδης.

 

Ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Δράμας

Αλέξανδρος Γεωργιάδης