Ο Βαγγέλης Φάκας, τυπογράφος, και ο Θανάσης Τσουκαλάς, τοπογράφος μηχανικός, δημιούργησαν προ 2ετίας τη Μικροζυθοποιία Καβάλας, τη μοναδική στην πόλη.

Άρχισαν να φτιάχνουν μπύρα στην …κουζίνα, σαν χόμπι σύντομα όμως η φιλοσοφία της ζυθοποίησης και η χαρά που αυτή γεννά τους συνεπήραν και ήθελαν να την μεταδώσουν και σε άλλους. Κάπως έτσι οι δύο φίλοι απο την Καβάλα, ο Βαγγέλης Φάκας, τυπογράφος, και ο Θανάσης Τσουκαλάς, τοπογράφος μηχανικός, δημιούργησαν προ διετίας τη Μικροζυθοποιία Καβάλας, την μοναδική στην πόλη και έφεραν στην αγορά την μπύρα Marmita, εμπνευσμένοι απο το μαγειρικό σκεύος όπου έκανα τις πρώτες τους ζυθοποιήσεις.

Με επιρροές απο το κρασί και το τσίπουρο, αφού οι οικογένειες τους διαθέτουν αμπέλια και ασχολούνται με την οινοποίηση, οι δύο φίλοι, είδαν στην ζυθοποίηση μια διέξοδο απο την έντονη εργασιακή τους καθημερινότητα. Άρχισαν να μελετούν, να πειραματίζονται, να δημιουργούν συνταγές και το χόμπι έφτασε να γίνει επιχείρηση. Σήμερα η Μικροζυθοποιία Καβάλας έχει ετήσια παραγωγή 60,000 φιαλών και 20 τόνων. Διαθέτει τρείς ετικέτες, μια Red Ale, μια Stout αμερικάνικου τύπου, και μια American Pale Ale, ενώ έχει βγάλει και δύο παραγωγές σε συνεργασία με δύο άλλες Μικροζυθοποιίες.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ