Το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω του επιδημιολογικού φορτίου στην Π.Ε. Δράμας, σε πλήθος ενημερώσεων από πλευράς Κυβέρνησης υπάρχει αναφορά και στην περιοχή.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες στην κατάσταση που επικρατεί στη Δράμα λόγω Covid-19 αναφέρθηκαν ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, καθώς και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Σήμερα Παρασκευή (11/12) αναφορά στη Δράμα έγινε από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα, ο οποίος ξεκίνησε την ενημέρωση για το ποια μέτρα θα ισχύουν κατά την εορταστική περίοδο, λέγοντας τα εξής:

“Παρά το γεγονός ότι παρήλθαν πέντε εβδομάδες από την εφαρμογή του δεύτερου lockdown, η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη. Τα κρούσματα σε εθνικό επίπεδο παραμένουν υψηλά. Τα πιο πολλά -ανά 100.000 κατοίκους  πληθυσμού-  εντοπίζονται στους Νομούς Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ξάνθης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας. Ανησυχητική κρίνεται -με βάση τον κυλιόμενο μέσο όρο των 7 ημερών- και  η κατάσταση στη Δυτική Αττική. Την ίδια στιγμή, πιεστική εξακολουθεί να παραμένει και  η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και ιδίως στις Μ.Ε.Θ. των οποίων το ποσοστό κάλυψης ανέρχεται σε 83% στην Επικράτεια, 77% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη…”.