Ο 24ΧΡΟΝΟΣ Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΝΕΣΥΡΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΙΑ 5η ΦΟΡΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ (4 ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ 1 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Δράμα, την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020. Λόγω της απουσίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου στους Αγίους Τόπους, οι λατρευτικές εκδηλώσεις τελέστηκαν από τον Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτη Ανθηδώνος κ. Νεκτάριο από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ο οποίος λειτούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και στη συνέχεια τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού με την παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Ακολούθησε στην λίμνη της Αγίας Βαρβάρας η τελετή καθαγιασμού των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Μητροπολίτη Δράμας. Μεταξύ των επισήμων ήταν οι Βουλευτές Ν. Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος και κ. Χαρά Κεφαλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γιώργος Ζιμπίδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, ενώ πλήθος κόσμου παρακολούθησε την τελετή περιμετρικά της λίμνης. Μάλιστα, σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή, συνεπικουρούμενη από την ηλιοφάνεια.

Παρά την ηλιόλουστη ημέρα, η θερμοκρασία ήταν ιδιαίτερα χαμηλή, όμως αυτό δεν πτόησε 21 κολυμβητές, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα, ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι, να βουτήξουν στα νερά της Αγίας Βαρβάρας επιχειρώντας να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Ο τυχερός που ανέσυρε τον Σταυρό ήταν ο 24χρονος Βασίλης Κωνσταντινίδης. Όπως είπε, ο ίδιος βουτάει κάθε χρόνο από την ηλικία των 10 «για το καλό, για τον Σταυρό», άλλοτε, στην πόλη της Δράμας, άλλοτε στο χωριό του στο Κεφαλάρι και άλλοτε στη Θεσσαλονίκη. «Όπου βρίσκομαι εκεί θα βουτήξω», πρόσθεσε. Μάλιστα, ο κ. Κωνσταντινίδης είναι η 5η φορά που πιάνει τον Σταυρό, με τις 4 από αυτές να είναι στη Δράμα και 1 στη Θεσσαλονίκη. «Το νερό ήταν κρύο, όπως κάθε χρονιά. Ευλογία έχουν όλοι όσοι βουτάνε. Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο», σημείωσε.

Στον κολυμβητή που ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό από την Αγία Βαρβάρα ο Μητροπολίτης Ανθηδώνος πέρασε στο λαιμό του έναν σταυρό, ενώ σε όλους όσοι βούτηξαν στα κρύα νερά της λίμνης δόθηκε αναμνηστικό από τον Σεβασμιώτατο κ. Νεκτάριο, ο οποίος μετά το πέρας της τελετής ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους.