ΜΕΣΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ

Την πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης με τη συμμετοχή και των τριών τοπικών Βουλευτών, κ. Χρήστου Καραγιαννίδη, κ. Δημήτρη Κυριαζίδη και κ. Χαράς Κεφαλίδου, προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας. Για το λόγο αυτό απέστειλε επιστολή προς τους τρεις κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Δράμας, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «είναι ανάγκη για το Νομό Δράμας να υπάρχει μία και μοναδική πρόταση, την οποία θα στηρίζουμε άπαντες και θα την προωθήσουμε συντονισμένα προς κάθε κατεύθυνση». Όπως σημειώνει, στόχος της πρωτοβουλίας για την πραγματοποίηση της σύσκεψης είναι η «όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας της περιοχής μας», «χωρίς μικροκομματικές έριδες».
Η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας προς τους Βουλευτές του Νομού έρχεται ως συνέχεια επιστολής προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον Υπουργό κ. Ανδρέα Ξάνθο και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Παύλο Πολάκη. Σε αυτή την επιστολή επισημαίνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και σχετίζονται τόσο με τη Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου όσο και με την ίδρυση Ογκολογικού Τμήματος.
«Δεν έχετε το δικαίωμα, με πρόσχημα τις δυσκολίες που διέρχεται η χώρα, να μην αναλαμβάνεται τις ευθύνες που σας αναλογούν σε θέματα Υγείας στην περιφέρεια του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος ακόμη προσθέτει όσον αφορά την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου: «Ζητούμε την εφαρμογή του νόμου με διάκριση και ιδιαιτερότητα στην παρούσα στιγμή. Το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι να προσληφθούν ακόμη 5 ειδικοί παθολόγοι, προκειμένου να λειτουργεί ικανοποιητικά η κλινική και από εκπαιδευτικής, αλλά κυρίως από πλευράς νοσηλείας ασθενών. Σας γνωστοποιούμε ότι η προαναφερόμενη κλινική, αν και έχει 52 κλίνες, την προηγούμενη χρονιά, την εποχή της γρίπης, περιέθαλπε καθημερινώς μέχρι και άνω των 80 ασθενών και μάλιστα όχι με ράντζα, αλλά, προς τιμήν του Γ.Ν. Δράμας, εντός των άλλων κλινικών σε κενές κλίνες. Μπορείτε να αναλογισθείτε το έργο που συντελείτο και συντελείται ακόμη; Εξυπακούεται ότι θα γίνουν προσλήψεις μονίμων ειδικών παθολόγων και όχι γενικών ιατρών στην Παθολογική Κλινική».
Σχετικά με τη δημιουργία Ογκολογικού Τμήματος, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας αναφέρει ότι το 2018 «έγιναν περισσότερες από 4.500 μετακινήσεις προς το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο και άλλα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης», καθώς και ότι «ο Διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Π.Α.Μ.Θ., δήλωσε ότι το 2016, περίπου 700 Δραμινοί νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο του». «Μήπως πραγματικά είναι αληθείς οι ψίθυροι, που θέλουν το Γεν. Νοσοκομείο Δράμας να γίνεται ενισχυμένο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου;», αναρωτιέται ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, προσθέτοντας ότι «είναι καιρός η πολιτεία να ανακουφίσει και να απαλλάξει από την ταλαιπωρία τους καρκινοπαθείς συμπολίτες. Δεν ζητούμε ευνοϊκές ρυθμίσεις. Ζητούμε ισοτιμία».
Τέλος, στην επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας θέτει και το γενικό ζήτημα, όπως το χαρακτηρίζει, του οικογενειακού γιατρού. «Ο τελικός στόχος είναι η αξιοπρέπεια, τόσο των ιατρών, όσο και των ασθενών αλλά και η προάσπιση του συνταγματικού δικαιώματος κάθε πολίτη για ελεύθερη επιλογή θεράποντα ιατρού» αναφέρει χαρακτηριστικά.