Σε ανακοίνωση του Δημοτικού Σχολείου Αδριανής – Νικηφόρου αναφέρονται τα εξής:

Είναι πραγματικά συγκινητικό και αξιέπαινο το γεγονός ότι το σχολείο μας επιλέχθηκε για την εγκατάσταση ενός εξωτερικού ημιαυτόματου απινιδωτή, μια πρωτοβουλία που δείχνει την προσήλωση στην προαγωγή της υγείας και την ασφάλεια των μαθητών, αλλά και της ευρύτερης κοινότητας. Η τοποθέτηση του απινιδωτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα πρόληψης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής, ειδικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως καρδιακές ανακοπές.

Η συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ’ και Ε’ τάξης στο πρόγραμμα του KidsSaveLives, καθώς και η βράβευση του σχολείου για την προσπάθειά τους, αναδεικνύει το πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες από μικρή ηλικία. Η εγκατάσταση αυτού του απινιδωτή είναι το αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής μας προσφοράς και της συνεργασίας μας με τον οργανισμό. Η παρουσία του στο σχολείο προσδίδει άμεση πρόσβαση σε έναν κρίσιμο ιατρικό εξοπλισμό που μπορεί να σώσει ζωές όχι μόνο εντός του σχολείου, αλλά και στην ευρύτερη γειτονιά.

Αξίζει να αναφερθεί η τεράστια συμβολή του κ. Αναστάση Στεφανάκη, ιδρυτή του KidsSaveLives, και της ομάδας του, όπως η κ. Πελαγία Παπαδοπούλου και η κ. Σέμυ Λαφτσίδου, για το έργο που προσφέρουν. Οι εθελοντές του οργανισμού βοήθησαν σημαντικά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς (Τριανταφυλλίδης Τρ. BLS – ανανήπτης και Καραγιαννίδης Αρχιμήδης BLS –ανανήπτης) να κατανοήσουν πόσο πολύτιμες είναι οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι γνώσεις αυτές συμβάλλουν σε μια πιο ασφαλή σχολική και κοινωνική ζωή.

Επιπλέον, η παρουσία του Δημάρχου κ. Αναστάσιου Καγιάογλου και του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Αθανάσιου Διαλεκτόπουλου στην εκδήλωση υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπαιδευτικών φορέων για την υλοποίηση τέτοιων σημαντικών πρωτοβουλιών.

Η τοποθέτηση του απινιδωτή σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής, όπου η πρόληψη και η άμεση αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων θα είναι πιο αποτελεσματική. Ελπίζουμε πως το παράδειγμά μας θα εμπνεύσει και άλλα σχολεία να ακολουθήσουν το ίδιο μονοπάτι, καθώς η εγκατάσταση ενός απινιδωτή σε δημόσιους χώρους μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο.