Σε ενημερωτικό σημείωμα της εταιρείας Raycap για το Κολυμβητήριο αναφέρονται τα εξής:

Τον Αύγουστο 2024 η Raycap ολοκλήρωσε τις εργασίες κατασκευής του κτιρίου του Νέου Δημοτικού Κολυμβητηρίου Δράμας.

Το σύνολο της χρηματοδότησης από την πλευρά της ΡΕΗΚΑΠ Α.Ε για την κατεδάφιση του προϋφισταμένου κτίσματος, τις μελέτες και την κατασκευή του νέου κτιρίου ανήλθε σε 4.455.000 €.

Μετά την ηλεκτροδότηση της εγκατάστασης τον Σεπτέμβριο 2024 από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, εκτελέσθηκαν οι αναγκαίες συνδέσεις και ρυθμίσεις των πολυσύνθετων ηλεκτρομηχανολογικών και λειτουργικών συστημάτων του Κολυμβητηρίου.

Η διαδικασία της παραλαβής και ανάληψης της λειτουργίας και συντήρησης των κολυμβητικών και των λοιπών υποδομών από τον Δήμο της Δράμας, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα που εκπόνησε ο Ανάδοχος του Έργου, περιλαμβάνει κατά χρονική σειρά τις ακόλουθες κρίσιμες ημερομηνίες:

-15 έως 30/10/2024 εγκατάσταση αθλητικού εξοπλισμού από τον Δήμο Δράμας.

-30/10 έως 15/11/2024 τελική εκπαίδευση του τεχνικού προσωπικού του Δήμου Δράμας στην λειτουργία των εγκαταστάσεων.

-16/11/2024 εκκίνηση της πλήρους λειτουργίας των δύο κολυμβητικών δεξαμενών.

-20/11/2024 ανάληψη της χρήσης και τακτικής συντήρησης του συνόλου των χωρών και εγκαταστάσεων του Νέου Κολυμβητηρίου από τον Δήμο Δράμας.

Υπολείπεται επίσης η προσκόμιση της κινητής επίπλωσης του Κολυμβητηρίου από την πλευρά του Δήμου.

Παράλληλα, η ΡΕΗΚΑΠ Α.Ε. έθεσε στην διάθεση του Δήμου Δράμας τις αναγκαίες μελέτες και πρόσθετη χρηματοδότηση 1.400.000 € για τη διαμόρφωση/ανακαίνιση του περιβάλλοντος χώρου του συνολικού αθλητικού πάρκου, περιλαμβανομένων του Νέου Κολυμβητηρίου και του υφιστάμενου Κλειστού Γυμναστηρίου με νέα φύτευση, αρχιτεκτονική τοπίου και χώρους κυκλοφορίας πεζών και στάθμευσης.

Οι σχετικές τυπικές διαδικασίες της νέας δωρεάς ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο 2024 και οι εργασίες κατασκευής του περιβάλλοντος χώρου είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη με προοπτική ολοκλήρωσης περί τα τέλη του έτους.