Από την Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Δράμας, υποβλήθηκε η πρόταση χρηματοδότησης της Πράξης με τίτλο «Δράμα 2030 – Κοινωνική Ατζέντα» στην 62η Πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Ε.Π Διαχείρισης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2021-2027.

Η Πράξη εντάσσεται στην εγκεκριμένη ΣΒΑΑ Δήμου Δράμας 2021-2027.

Η Πράξη «Δράμα 2030- Κοινωνική Ατζέντα» έχει ως αντικείμενο τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης κοινωνικής στρατηγικής σε τοπικό επίπεδο. Από αυτή προβλέπεται να ωφεληθεί το σύνολο των πολιτών της Δράμας μια και θα δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη στρατηγική για την αντιμετώπιση των κοινωνικών θεμάτων της πόλης.

Η Πράξη θα περιλαμβάνει την αναλυτική αποτύπωση του δημογραφικού και κοινωνικού προφίλ του Δήμου καθώς και την καταγραφή, ανάλυση και κριτική αξιολόγηση του συνόλου των προβλημάτων που δύναται να αποτυπωθούν. Επίσης θα αφορά την καταγραφή του συνόλου των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που παρέχονται από το Δήμο Δράμας και την κριτική αποτίμηση τους σε σχέση με τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Στην Πράξη «Δράμα 2030 – Κοινωνική Ατζέντα» θα αποτυπωθούν το όραμα, οι κατευθυντήριες αρχές και οι άξονες για την στρατηγική ανάπτυξης μιας ολοκληρωμένης κοινωνικής ατζέντας με χρονικό ορίζοντα το 2030, με στόχο την κατάρτιση ενός επιχειρησιακού σχεδίου που θα βελτιώσει την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και θα ενισχύσει τη κοινωνική ανάπτυξη του Δήμου Δράμας.