Με κάθε μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 83 χρόνιων από τη βουλγαρική θηριωδία και τη σφαγή των Δραμινών, ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της ιστορίας της Δράμας.

Τα γεγονότα του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 1941, όταν οι Βούλγαροι κατακτητές προχώρησαν σε μαζικές εκτελέσεις αθώων κατοίκων της περιοχής, αποτελούν μια τραγική υπενθύμιση των δεινών που υπέστη ο τόπος.

Με τη συμμετοχή όλων στη Δράμα, στον Κορύλοβο, τη Χωριστή, τον Καλό Αγρό, τα Κουδούνια, το Μοναστηράκι, τον Μυλοπόταμο, τον Νικοτσάρα, και φέτος με ιδιαίτερη αναφορά στην προτομή του αείμνηστου Δημάρχου Θεόφιλου Αθανασιάδη και από την Πανηπειρωτική Ένωση, η μνήμη αυτών των γεγονότων παραμένει ζωντανή, με τις εκδηλώσεις μνήμης να τιμούν τα θύματα και να υπογραμμίζουν τη σημασία της ιστορικής γνώσης και του σεβασμού προς το παρελθόν.

Ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, με την κορύφωση των εκδηλώσεων, δήλωσε:

«Με κάθε μεγαλοπρέπεια και συγκίνηση, αποτίσαμε φόρο τιμής στους σφαγιασθέντες της Δράμας από τη βουλγαρική θηριωδία. Οι εκδηλώσεις, γεμάτες σεβασμό και μνήμη, υπενθύμισαν σε όλους μας το βαρύ ιστορικό φορτίο που φέρει η περιοχή, τιμώντας τους αθώους που έχασαν τη ζωή τους σε εκείνες τις τραγικές στιγμές. Η συμμετοχή της όλων των Δραμινών ανέδειξε τη σημασία της συλλογικής μνήμης, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική αλήθεια. Αιωνία η μνήμη των νεκρών μας!»