«Να αντιστοιχηθεί με τις μεγάλες κοινωνικές δυνάμεις που θέλει να εκφράσει»

 

Την ανάγκη να ξαναγίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα μεγάλο κόμμα της Αριστεράς, με επεξεργασμένες πολιτικές που θα του δώσουν την δυνατότητα να αντιστοιχηθεί με τις μεγάλες κοινωνικές δυνάμεις που θέλει να εκφράσει, επεσήμανε ο Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφωνία για την ανάγκη να μετασχηματιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μεγάλο κόμμα της Αριστεράς. Η αντίρρηση που εκφράζεται είναι για τον τρόπο με τον οποίο έγινε. Δηλαδή όσοι ασκούν κριτική στην επιλογή αυτή, δεν ασκούν κριτική ότι κακώς ανοίξαμε το κόμμα, γιατί δεν το ανοίξαμε στη πράξη. Απλώς αρκεστήκαμε σε μερικές μεταγραφές κορυφής και πέραν τούτου ουδέν», σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος. Και πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι είναι ανάγκη να ξαναγίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα μεγάλο κόμμα και να κάνει αυτά που δεν έκανε. Γιατί τώρα έχουμε την κυβερνητική εμπειρία και την αποτυχία του τρόπου που το επιχειρήσαμε μετά το 2019 και το 32% που πήραμε σε εκείνες τις εκλογές. Η λύση είναι θεωρώ μονόδρομος. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιστοιχηθεί με τις μεγάλες κοινωνικές δυνάμεις που θέλει να εκφράσει. Και αυτό που δεν μπορέσαμε να κάνουμε την προηγούμενη φορά, δηλαδή να ριζώσουμε σε συνδικάτα, σε πανεπιστήμια, σε συλλόγους, σε επιμελητήρια, μεθοδικά και οργανωμένα να προσπαθήσουμε να το κάνουμε τώρα», τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος.

«Γιατί και η κριτική που δεχόμαστε από ανθρώπους που βλέπουν στο εγχείρημα αυτό μια αλόγιστη απεύθυνση, ουσιαστικά συνομολογεί ότι αρκεστήκαμε σε μεταγραφές ονομάτων χωρίς μια επεξεργασμένη πολιτική διεύρυνσης της επιρροής του κόμματος», κατέληξε.