Ο Σύλλογος Τρίτεκνων Οικογενειών Π.Ε. Δράμας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Δοξάτου κ. Γιώργο Βογιατζή, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024, στο Δημαρχείο του Δοξάτου.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Τρίτεκνων Οικογενειών αναφέρονται τα εξής:

Τον Σύλλογο εκπροσώπησαν η Πρόεδρος κ. Παναγιώτα Κεφαλά και η Αντιπρόεδρος κ. Ευγνωσία Παστιάδου.

Στη συνάντηση επίσης παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Αποστολίδης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα. Εκ μέρους του Δ.Σ. τέθηκαν προς συζήτηση μια σειρά από ζητήματα με επίκεντρο τις τρίτεκνες-πολυμελείς οικογένειες, που αφορούν στη λήψη μέτρων στήριξης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού. Ενδεικτικά, αναφέρθηκε η δυνατότητα μείωσης των δημοτικών τελών, τιμολόγιο ύδρευσης, μειωμένα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.α.

Παράλληλα, η Πρόεδρος κ. Κεφαλά αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του συλλόγου στη Δράμα, από το 2007, έτος ίδρυσης του συλλόγου, με σκοπό τη στήριξη των τρίτεκνων-πολυμελών οικογενειών σε όλους τους τομείς, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη σημαντική μείωση στο αντίτιμο του εισιτήριου -προς τα μέλη του συλλόγου- από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Δράμας, το Αστικό ΚΤΕΛ Δράμας, καθώς εκπτώσεις από μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, διανομές φρούτων, υλοποίηση προγραμμάτων, κοινωνικού χαρακτήρα με επιχορηγήσεις από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το ίδρυμα «The Hellenic Initiative Canada», κ.α.

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε τη βούλησή του για τις δημογραφικές πολιτικές, που πρόκειται να υλοποιήσει ο Δήμος Δοξάτου, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σχεδίαση διευρυμένου κοινωνικού πλαισίου για την περαιτέρω στήριξη των τρίτεκνων-πολυμελών οικογενειών στο Δήμο Δοξάτου.

Τέλος, ο Δήμαρχος κ. Βογιατζής ευχήθηκε καλή δύναμη στο άοκνο και αξιέπαινο έργο του Συλλόγου, τονίζοντας ότι προάγει και προασπίζει τα δίκαια αιτήματά των τρίτεκνων-πολυμελών οικογενειών στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.