Ο Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος συνυπέγραψε Ερώτηση σχετικά με την κρίσιμη κατάσταση και τις τεράστιες ελλείψεις στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα. Στην Ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Βουλευτή Θεσσαλονικης Κατ. Νοτοπούλου, οι 20 Βουλευτές που την συνυπογράφουν συνολικά, επικαλούνται την έκθεση της ΠΟΕΔΗΝ, στην οποία γίνεται αναφορά σε τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και σε προβλήματα στα κτίρια και στην υλικοτεχνική υποδομή που έχουν ως αποτέλεσμα τις τεράστιες λίστες αναμονής για εξετάσεις και χειρουργεία που σε ορισμένες περιπτώσεις ο χρόνος αναμονής μπορεί να φτάνει και τα δυο χρόνια!

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το φαινόμενο αναστολής λειτουργίας κλινικών ή και χειρουργείων. Η τραγική αυτή κατάσταση θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων επισημαίνουν οι βουλευτές και υπενθυμίζουν ότι η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα είχαν τεράστιες και τραγικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, κατά τη διάρκεια της Πανδημίας, εξαιτίας της κακής κατάστασης στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.

Κατόπιν τούτων, ρωτούν τον Υπουργό Υγείας, τι θα πράξει για να διασφαλίσει την παροχή των απαραίτητων και κατάλληλων υπηρεσιών στους πολίτες στη Βόρεια Ελλάδα, πως θα καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό σε όλες της υγειονομικές δομές και τι θα κάνει για την βελτίωση και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των Υγειονομικών δομών της Β. Ελλάδας, ώστε να είναι σε θέση να παρέχουν τις υπηρεσίες που αξίζουν και δικαιούνται οι πολίτες;