Ο Σύλλογος Τρίτεκνων Οικογενειών Π.Ε. Δράμας, πραγματοποίησε συνάντηση την Τρίτη 3/09/2024 με τον Δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη. Τον Σύλλογο εκπροσώπησαν η Πρόεδρος κ. Παναγιώτα Κεφαλά, η Αντιπρόεδρος κ. Ευγνωσία Παστιάδου και ο Ταμίας κ. Κοσμάς Γρηγοριάδης. Στη συνάντηση επίσης, παρευρέθηκε και ο αρμόδιος υπάλληλος της Οικονομικής Υπηρεσίας του οικείου Δήμου.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Τριτέκνων Οικογενειών Π.Ε. Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα. Εκ μέρους του Δ.Σ. τέθηκαν προς συζήτηση μια σειρά από ζητήματα με επίκεντρο τις Τρίτεκνες-Πολυμελείς οικογένειες, που αφορούν στη λήψη μέτρων στήριξης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού. Ενδεικτικά, αναφέρθηκε, η μείωση δημοτικών τελών, τιμολόγιο ύδρευσης, μειωμένα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.α.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος κ. Κεφαλά αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του συλλόγου στη Δράμα-από το 2007 -έτος ίδρυσης του συλλόγου-με σκοπό τη στήριξη των Τρίτεκνων-Πολυμελών οικογενειών σε όλους τομείς. Παράλληλα, επισήμανε τη σημαντική μείωση στο αντίτιμο του εισιτήριου -προς τα μέλη του συλλόγου- από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Δράμας, το Αστικό ΚΤΕΛ Δράμας, καθώς εκπτώσεις από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, διανομές φρούτων, υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα με επιχορηγήσεις από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το ίδρυμα «The Hellenic Initiative Canada».

Τέλος, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στις δημογραφικές πολιτικές, που εφαρμόζει ο Δήμος Προσοτσάνης, εστιάζοντας κυρίως στην απόφαση του Δ.Σ. (ΑΔΑ:65ΛΠΩΞΖ-ΧΤΜ), σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των 1.000 € στις νέες γεννήσεις των κατοικοδημοτών κατά το έτος 2023, ευελπιστώντας ότι η απόφαση αυτή θα συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση του οξύτατου Δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά κυρίως ο ακριτικός Δήμος Προσοτσάνης. Επιπλέον, εξέφρασε τη βούλησή του για τη σχεδίαση διευρυμένου κοινωνικού πλαισίου για την περαιτέρω στήριξη των Τρίτεκνων-Πολυμελών οικογενειών στο Δ. Προσοτσάνης.