Ο Δήμος Δράμας και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία και με τη Δημοτική Κοινότητα Καλού Αγρού προχώρησαν σήμερα σε μια δραστική παρέμβαση στο Φράγμα Καλού Αγρού εμπλουτίζοντας με 12 τόνους νερό, με την υδροφόρα του Δήμου, το Φράγμα προκειμένου να διασφαλιστεί, κατά το δυνατόν, η υδρόβια ζωή στο χώρο, με την παρακολούθηση της ποιότητας του νερού και των πληθυσμών των ψαριών. Η ξηρασία του τελευταίου χρονικού διαστήματος δημιούργησε πολλά προβλήματα και ο Δήμος βρίσκεται σε εγρήγορση ώστε να παρεμβαίνει όπου υπάρχει ανάγκη και με κάθε μέσο.

Ο εμπλουτισμός του φράγματος του Καλού Αγρού με 12 τόνους νερό έχει στόχο να διασφαλίσει την επιβίωση των γόνων και των μικρών ψαριών στο ποτάμι. Αυτή η ενέργεια είναι ιδιαίτερα σημαντική σε περιόδους ξηρασίας ή όταν το επίπεδο του νερού είναι χαμηλό, καθώς μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες που είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη και την επιβίωση των νεαρών ψαριών.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά: «Ο εμπλουτισμός μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας του ποταμού, προσφέροντας κατάλληλο περιβάλλον για τα ψάρια ώστε να επιβιώσουν, να αναπτυχθούν και να αναπαραχθούν. Επιπλέον, συμβάλλει στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας της περιοχής, ενισχύοντας τους πληθυσμούς των ψαριών και κατ’ επέκταση την τοπική πανίδα και χλωρίδα που εξαρτώνται από αυτά».