Σε εξέλιξη βρίσκεται και σήμερα Σάββατο 20 Ιουλίου 2024, φωτιά στο Φαλακρό και συγκεκριμένα στην περιοχή Σίτνα, η οποία ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιουλίου και προς το παρόν είναι ανεξέλεγκτη. Λόγω του σημείου της φωτιάς, η οριοθέτηση και η κατάσβεσή της παρουσιάζουν σημαντικές δυσκολίες, καθώς πρόκειται για δύσβατα και απόκρημνα σημεία.

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα επιχειρούν κάτω από αντίξοες συνθήκες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής χωρίς όμως να μπορούν να χρησιμοποιήσουν οχήματα για να διευκολυνθεί το έργο τους. Για τον λόγο αυτό, οι προσπάθειες κατάσβεσης γίνονται κυρίως με εναέρια μέσα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και με πεζοπόρα τμήματα, τα οποία μάλιστα μεταφέρονται με ελικόπτερο.

Σε χαμηλότερο υψόμετρο υπάρχει λατομείο, όπου ουσιαστικά βρίσκεται το κέντρο επιχειρήσεων για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία καίει χορτολιβαδικές εκτάσεις. Στην επιχείρηση συνδράμουν και δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης (Περιφερειακή Ενότητα και Δήμοι Δράμας, Προσοτσάνης και Κ. Νευροκοπίου). Χαρακτηριστικά ο Δήμος Δράμας έχει διαθέσει δύο οχήματα, ενώ παρών είναι και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Μαυρίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από χθες το απόγευμα (Παρασκευή 19 Ιουλίου) η φωτιά καίει σε σημείο που είναι ορατό από πολλά σημεία του Νομού Δράμας, ακόμη και από το κέντρο της πόλης της Δράμας. Επίσης, λόγω της φοράς των ανέμων η έντονη μυρωδιά καπνού ήταν αισθητή και στη Δράμα, κατά τη χθεσινή ημέρα.