ΘΕΣΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Μ. ΖΟΡΜΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ, ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Δράμα η Υπουργός Πολιτισμού κ. Μυρσίνη Ζορμπά, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, είχε θεσμική συνεργασία με τον Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστο Καραγιαννίδη, τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Αντώνη Παπαδόπουλο. Η κ. Ζορμπά τόνισε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού βρίσκεται στο πλευρό του Φεστιβάλ, έτοιμο να συμβάλλει στο βαθμό των αρμοδιοτήτων του. Παράλληλα, υπήρξε συζήτηση και για την προγραμματική σύμβαση του Υπουργείου με το Φεστιβάλ, ενώ η κ. Ζορμπά ήταν ιδιαίτερα θετική για τη νομοθετική ρύθμιση ένταξης του Φεστιβάλ στην κινηματογραφική νομοθεσία, ούτως ώστε να κατοχυρωθεί απόλυτα ο θεσμός. Πρόκειται για ζήτημα που είχε θέσει κατά την ομιλία του στην τελετή έναρξης ο κ. Καραγιαννίδης και φαίνεται ότι από πλευράς ηγεσίας του Υπουργείου θα υπάρξει θετική ανταπόκριση.

Μάλιστα, η κ. Ζορμπά, συνοδευόμενη από τους κ.κ. Καραγιαννίδη, Μαμσάκο και Παπαδόπουλο επισκέφθηκε την Καπναποθήκη της οδού Περδίκκα, η οποία σχεδιάζεται να ανακατασκευαστεί για να στεγάσει τη Σχολή Κινηματογράφου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, καθώς και τις δράσεις του Φεστιβάλ, μένοντας εντυπωσιασμένη από το χώρο. Παράλληλα, επανέλαβε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού βρίσκεται στο πλευρό του Φεστιβάλ και μπορεί να συνεισφέρει ανά πάσα στιγμή στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Στη συνέχεια, η κ. Ζορμπά παρακολούθησε τις εργασίες του Φεστιβάλ στον αίθριο των γραφείων στην Αγ. Βαρβάρα.

 

Σπύρος Λάτσας