Σε ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Δράμας του Κ.Κ.Ε. αναφέρονται τα εξής:

Στην επίσκεψη που πραγματοποίησε την Παρασκευή 26 Απρίλη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας η αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Δράμας του ΚΚΕ ενημέρωσε τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους για την κοινοβουλευτική παρέμβαση του Κόμματος αλλά και τα ερωτήματα που κατέθεσαν οι Ευρωβουλευτές του, Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τα μέτρα που απαιτούνται για τη νέα αντιπυρική περίοδο.

Δόθηκε η ευκαιρία να γίνει εκτενής συζήτηση για τα όσα καταγγέλλονται από το ΚΚΕ σε σχέση με τα σοβαρά προβλήματα, που και φέτος παραμένουν, καθώς οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα πυρόσβεσης δεν καλύπτονται ούτε με κυβερνητικές εξαγγελίες ούτε με τις ανέξοδες κυβερνητικές δηλώσεις «περί ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού», που κάθε χρόνο μετουσιώνονται σε τραγικές συνέπειες της ευρωπαϊκής ζυγαριάς – «κόστος – όφελος».

Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι ανησυχίες για όσα αντιμετωπίζουν και οι τοπικές υπηρεσίες μαζί με τα όποια ιδιαίτερα ζητήματα, που πολλές φορές έχουν αναδειχθεί. Το γεγονός ότι χρονίζουν άλυτα επιτείνει τις δυσκολίες, που έχουν ως συνέπεια.

Τα ερωτήματα που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ αναγνωρίζονται ως προϋποθέσεις για να μην ξαναζήσουμε τραγωδίες και απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, λαϊκές περιουσίες και φυσικό πλούτο αλλά και προϋπόθεση για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους Πυροσβέστες.

Επισημάνθηκε η στήριξη που εκδηλώνεται στους πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες από τους κατοίκους περιοχών και από μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς και η ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων μας στην τήρηση όσων προβλέπονται κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Έγινε αναφορά στην ανάγκη ελέγχου των δημόσιων κτιρίων και ιδιαίτερα των σχολικών κτιρίων για μέτρα πυρασφάλειας και η ανάγκη να υπάρχουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία τους.

Ιδιαίτερο θέμα για τη Δράμα είναι η στέγαση σε χώρο και με σύγχρονες υποδομές που ν’ ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Από την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισημάνθηκε η επιτακτική ανάγκη να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση της Δασικής Υπηρεσίας και της Πυροσβεστικής, με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για την ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία του δασικού πλούτου, η αποκατάσταση της διάσπασης της ενιαίας διαχείρισης και προστασίας των δασών καθώς και της πρόληψης από την κατάσβεση.

Μ’ αυτό το πλαίσιο αιτημάτων το ΚΚΕ παλεύει με κάθε μέσο και τρόπο μέσα στη Βουλή, την Ευρωβουλή και με μαζική διεκδίκηση στο δρόμο του αγώνα. Με τις πολιτικές του θέσεις για κάθε τι που αφορά τον λαό μας δίνει τη μάχη για να βγει ακόμα πιο δυνατό από την κάλπη των ευρωεκλογών στις 9 Ιούνη.