«Στο debate αναδείχθηκαν οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και η δυνατότητα να σχηματισθεί προοδευτική κυβέρνηση»

 

«Κάθε συζήτηση μεταξύ πολιτικών αρχηγών συνεισφέρει στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αλλά ως προς τον τρόπο διεξαγωγής του ήταν ένα debate αφυδατωμένο, ένας “κορσές” όπως είπαν οι δημοσιογράφοι, από τον οποίο δεν μπορούσε να αποστεί κανείς. Παρόλα αυτά καταδείχθηκε όμως η δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Όταν κ. Κουτσούμπας ανέκοψε πρύμναν και είπε δεν είναι όλοι ίδιοι αρχίζει και λειαίνει τη κριτική του. Όταν ο κ. Ανδρουλάκης θέτει θέμα ποινικών ευθυνών για τις υποκλοπές, δίνει αίσθηση ότι δεν κρατά ίσες αποστάσεις».

Αυτά τόνισε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, υποψήφιος Βουλευτής Δράμας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ONE Channel. Kαι συμπλήρωσε:

«Για μας το πολύ σημαντικό είναι ότι υπήρξε μια ευθεία αποδοχή της ευθύνης του Πρωθυπουργού όταν μίλησε για το σκάνδαλο των υποκλοπών και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πολιτικό αποτέλεσμα. Επίσης μας είπε ότι δεν είναι εθνικός κίνδυνος ο κ. Ανδρουλάκης και κακώς παρακολουθήθηκε άρα γνωρίζει τους λόγους παρακολούθησης και οφείλει να μας τους πει».

Μιλώντας για τους νέους και τα προβλήματά τους, ο κ. Ξανθόπουλος, σημείωσε πως παρατηρούμε εδώ την αμηχανία της κυβέρνησης που προσπαθεί με κινήσεις τύπου 150 ευρώ να τους προσεταιρισθεί αλλά μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα επιτυγχάνει. «Το θέμα της νέας γενιάς έχει κομβική σημασία για την Αριστερά γιατί εντάσσεται στα πλαίσια αναδιάρθρωσης του κοινωνικού κράτους, είτε αυτό έχει σχέση με την εύρεση εργασίας, είτε με τη μόρφωση, είτε με την αναζήτηση κατοικίας ή τη δημιουργία οικογένειας», υπογράμμισε.

Και ο κ. Ξανθόπουλος κατέληξε: «Υπάρχει δυνατότητα να σχηματισθεί προοδευτική διακυβέρνηση αν έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα. Η επιλογή της Ν.Δ. για αυτοδυναμία που σημαίνει εκλογές μέχρι να την πετύχει, είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης γι’ αυτό και καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».