Το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Α.Μ.Θ., το Επιμελητήριο Καβάλας, η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Α.Μ.Θ., έχοντας ως οδηγό την αδιαμφισβήτητη επιτυχία των προηγούμενων 7 Φεστιβάλ, θα διοργανώσουν στο σύγχρονο Εκθεσιακό Κέντρο Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης», το Όγδοο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής (www.i2fest.gr) από Σάββατο 6 έως και Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2016.

Το βραβευμένο, με το «Educational Business Awards 2016», Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής, είναι ένα φεστιβάλ νέων τεχνολογιών που σκοπεύει να αναδείξει τη δυναμική της βιομηχανίας της πληροφορίας και των σημαντικών επιδράσεων της στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή.

Οι δράσεις του Φεστιβάλ κινούνται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

α. Σχολείο – Μαθητές – Γονείς,

β. Ακαδημαϊκός χώρος – Επιχειρήσεις και

γ. Πολιτισμός – Πολιτική.

Στην κατηγορία «Σχολείο – Μαθητές – Γονείς», οι άνθρωποι του Φεστιβάλ εργάζονται με στόχο να προσφέρουν εκλαϊκευμένη τεχνολογική γνώση στους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων. Επίσης, συνεργάζονται με τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να δημιουργήσουν ένα διαδραστικό χώρο μάθησης και διασκέδασης. Οι δράσεις στην κατηγορία αυτή αφορούν ομιλίες προς τους μαθητές και επίσκεψη στα περίπτερα στα οποία εκτίθενται οι εργασίες των φοιτητών.

Στην κατηγορία «Ακαδημαϊκός χώρος – Επιχειρήσεις», δίνεται ιδιαίτερη μέριμνα στην ανάπτυξη συζητήσεων από σημαίνοντες ανθρώπους του ακαδημαϊκού και βιομηχανικού χώρου, υπό μορφή ημερίδων. Το θέμα των συζητήσεων είναι κάθε χρόνο διαφορετικό. Στον εκθεσιακό χώρο μπορούν οι φοιτητές (από όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας) να παρουσιάζουν τις εργασίες τους. Εκπρόσωποι από επιχειρήσεις μπορούν να τους επισκεφθούν και να μιλήσουν μαζί τους. Στο τέλος, ακολουθεί βράβευση των καλύτερων τεχνολογικών εργασιών.

Με την κατηγορία «Πολιτισμός – Πολιτική» ολοκληρώνεται η συνδυαστική προσέγγιση της προσπάθειάς. Η πολιτική ζωή του τόπου μας, καθορίζει τους κανόνες και θέτει τις βάσεις για την πολυπόθητη ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτής της ημερίδας γίνονται συζητήσεις μεταξύ των φορέων παραγωγής και της πολιτείας σε σημαντικά θέματα που αποφασίζονται από πριν και είναι διαφορετικά κάθε χρόνο. Παράλληλα, αναπτύσσονται καλλιτεχνικές και άλλες εκδηλώσεις για να δώσουν τη δυνατότητα έκφρασης στους νέους ανθρώπους και να δημιουργήσουν μια διασκεδαστική ατμόσφαιρα.

Μεταξύ άλλων, στις δράσεις του Φεστιβάλ θα ενταχθεί και ένας διαγωνισμός νέων τεχνολογιών. Ο διαγωνισμός αυτός, που γίνεται για δεύτερη φορά, θα διεξαχθεί το Σάββατο 14-10-2017 και αφορά στη δημιουργία ενός αυτοκινούμενου οχήματος που θα ακολουθεί μια μαύρη γραμμή σε ένα λευκό φόντο (Line Follower) και θα είναι δύο επιπέδων δυσκολίας.